Vokietijos kultūrą užsienyje propaguojantis Gėtės institutas pernai pradėjo specialią Vokietijos populiarinimo kampaniją. Norėdamas paskatinti jaunuosius britus mokytis vokiečių kalbos institutas populiariame Berlyne vykstančiame "Meilės parade" naudojo šėlstančių reiverių bei modelio Claudia Schiffer (Klaudijos Šifer) įvaizdžius.

Tačiau Gėtės instituto ir Britų tarybos, kuri reklamuoja britų kultūrą, apklausos, kurioje dalyvavo jaunimas iš Didžiosios Britanijos ir Vokietijos, duomenimis, reikės padaryti kur kas daugiau, o ne tik pakeisti išankstinį britų nusistatymą prieš Vokietiją.

Didžioji Britanija vokiečių akimis yra moderni ir daugiatautė valstybė. Tuo tarpu britai mano, kad Vokietija yra "nekieta", sakė Klausas Krischokas (Klausas Krišokas), priskirdamas šiuos prieštaravimus kultūriniams skirtumams.

"Vokietijai trūksta įžymybių kultūros, kurią turi Didžioji Britanija. Britai didžiuojasi savo muzikos ir kino žvaigždėmis, kurie reklamuoja šalies įvaizdį užsienyje. O Vokietija yra siejama su automobiliais ir alumi, blogiausiu atveju - su nacistine praeitimi", - sakė K. Krišokas. Didžiosios Britanijos žiniasklaidą jis apkaltino siejant Vokietiją su tokiais stereotipais, kaip pralaimėjimai futbolo aikštėje ir Antrasis pasaulinis karas.

Tik 22 procentai apklausoje dalyvavusių britų šiek tiek mokėjo vokiečių kalbą, tačiau net 97 procentai apklaustųjų vokiečių kalbėjo angliškai.