"Pagrindinis Lietuvos jaunimo dienų tikslas - suteikti jauniems žmonėms galimybę išgyventi bendrystę tikėjime, motyvuoti ir stiprinti jų aktyvumą Bažnyčioje bei visuomenėje", - teigia renginio organizatoriai, šventėje laukiantys 5000 moksleivių, studentų ir dirbančio jaunimo iš didžiųjų Lietuvos miestų ir ypač - provincijos.

Pirmąją šventės dieną jaunuoliai rinkosi teminius užsiėmimus - gilinosi į ramybės neduodančius klausimus, valandžiukę pasiautė sportinėje rungtyje ar susipažo su bendruomene, kokios jau seniai ilgėjosi.

Sekmadienio rytą jaunimo kolona nuo Šiaulių katedros pajudėjo Kryžių kalno link.

Per piligriminę kelionę vyskupas Eugenijus Bartulis jaunimą pakvies apmąstyti Kryžiaus kelio stotis, pagalvoti, ką reiškia Evangelijos žodžiai "Negaliu tylėti", kai žudoma gyvybė, nemylimas artimas, neužjaučiamas alkanas.

Kai bendraamžis parpuola, siautėja blogis, vergaujama narkotikams. Kai klesti prostitucija, prarandamas tikėjimas, vengiama atsinaujinti ar šmeižiama Bažnyčia.

Jaunimas aktyviai dalyvaus ir Šv. Mišiose Kryžių kalne, kurias aukos Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. O joms besibaigiant vyskupijų atstovai gaus kryželius - įsipareigojimo skelbti Kristų visu savo gyvenimu ženklą.

Lietuvos jaunimo dienas Šiauliuose rengia Jaunimo pastoracijos taryba prie Lietuvos vyskupų konferencijos ir Šiaulių vyskupija. Tai trečias toks jaunimo renginys Lietuvoje. Pirmasis - piligriminė kelionė iš Vilniaus į Trakus - vyko 1997 metais.

Plačiausiai nuskambėjo jubiliejiniais 2000 metais Vilniuje vykusios antrosios Lietuvos jaunimo dienos "Tarp dangaus ir žemės".