Anot gamintojos, firmos "Madre", nertiniai ir kaip paprasti lietpalčiai atrodantys apsiaustai yra pagaminti iš tokių pačių pluoštų, kokie naudojami policininkų ir kariškių peiliams bei kulkoms atsparioms liemenėms.

"Sukūrėme šiuos produktus, kad vaikams būtų viskas gerai, net jeigu jie žaistų vieni", - sakė "Madre" atstovas. Anksčiau "Madre" teikė tik dieninės vaikų priežiūros paslaugas, apsauginius drabužius gaminti įmonė pradėjo šiais metais.

Minėtuosius drabužius galima įsigyti tik kompanijos tinklalapyje "www.defense.to". Jie nėra pigūs - apsiaustas kainuoja 46 tūkst. 95 jenas (419 JAV dolerių), nertinis - 40 tūkst. 950 jenų. Drabužių yra 12-os spalvų, juos galima įsigyti su išsiuvinėtais inicialais ar įvairiais šūkiais.

Japonija visada didžiavosi nedideliu nusikalstamumu, tačiau pastaraisiais metais šalį sukrėtusi su vaikais susijusių nusikaltimų serija privertė susirūpinti vaikų saugumu.

2003 metų gruodį įsibrovėlis peiliu užpuolė moksleivius pradinėje mokykloje Vakarų Japonijoje. Šį birželį klasiokė perrėžė gerklę 11-metei moksleivei.

Šį mėnesį viena Japonijos programinės įrangos firma pristatė lustines moksleivių tapatybės korteles, kurios elektroniniu paštu praneša tėvams, kada jų vaikai atvyksta ir išvyksta iš mokyklos.