Liepos 24-25 dienomis Šiauliuose vyksiančios šventės organizatoriai tikisi sulaukti 5000 moksleivių, studentų ir dirbančio jaunimo iš didžiųjų Lietuvos miestų ir ypač - provincijos.

"Pagrindinis Lietuvos jaunimo dienų tikslas - suteikti jauniems žmonėms galimybę išgyventi bendrystę tikėjime, motyvuoti ir stiprinti jų aktyvumą Bažnyčioje bei visuomenėje", - teigia renginio organizatoriai, šiauliečiams ir miesto svečiams žadantys kelias dešimtis teminių užsiėmimų, geros šiuolaikinės muzikos koncertą, piligriminę kelionę, jaunimo bendruomeninį Eucharistijos šventimą prie Kryžių kalno.

Į trečiąsias Lietuvos jaunimo dienas planuoja atvykti ir Vokietijos vyskupijų atstovai. Tikimasi, kad svečiai asmeniškai pakvies Lietuvos jaunimą dalyvauti Pasaulio jaunimo dienose, kurios 2005 m. vasarą vyks Kelno mieste.

Lietuvos jaunimo dienas Šiauliuose rengia Jaunimo pastoracijos taryba prie Lietuvos vyskupų konferencijos ir Šiaulių vyskupija. Tai trečias toks jaunimo renginys Lietuvoje. Pirmasis - piligriminė kelionė iš Vilniaus į Trakus - vyko 1997 metais.

Plačiausiai nuskambėjo jubiliejiniais 2000 metais Vilniuje vykusios antrosios Lietuvos jaunimo dienos "Tarp dangaus ir žemės".