Šis apdovanojimas A. Guogai teikiamas už Lietuvos garsinimą pasaulyje darbais ir idėjomis, už indėlį prisidedant prie Lietuvos gerovės.

„Su malonumu norime įteikti diplomą A. Guogai, kurį DELFI skaitytojai įvertino kaip daugiausiai Lietuvą garsinusį žmogų. Visas būrys - 36 tūkst. žmonių perskaitė (kandidatų) biografijas, domėjosi ir balsavo“, - sveikindama sakė DELFI direktorė Jurga Eivaitė.

„Turbūt su šiuo diplomu gavau daugiau darbo toliau garsinti Lietuvą ir tai tik pradžia. Čia verta investuoti, žmonės nuostabūs, visus pinigus uždirbu su žmonių Lietuvoje darbu ir protu“, - atsiimdamas apdovanojimą sakė A. Guoga.

Balsavime verslininkas nurungė vienuolika kitų kandidatų į pasaulio lietuvio titulą. A. Guoga yra lažybų bendrovės „Tony Bet“ savininkas, žinomas pokerio žaidėjas, vienas Lietuvos krepšinio rėmėjų.

A. Guoga gimė Kaune. Didžiąją gyvenimo dalį praleido Australijoje, tačiau niekada nenutraukė šaknų su gimtine.

Daugiau kaip 100 žmonių darbuojasi jo įkurtos tarptautinės bendrovės „iBus Limited“ Lietuvos padalinyje, kurdami ir aptarnaudami dešimtis populiarių tarptautinių interneto tinklalapių. Veiklą vysto ir jam priklausanti lietuviška lažybų bendrovė „Tonybet“, lankytojus kviečia Trakų rajone, Anupriškėse, įsikūręs aktyvių pramogų ir poilsio kompleksas „TonyResort“.

Net ir gyvendamas toli nuo Lietuvos A. Guoga visuomet deklaravo, kad yra Lietuvos patriotas. Svarbiausią akimirką jis ištiesė pagalbos ranką mūsų nacionaliniam pasididžiavimui - Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei.

Pasaulio lietuvio rinkimuose jis už nugaros paliko Birutę Galdikas, Marių Jovaišą, Violetą Urmanavičiūtę - Urmaną, Joną Meką, Antaną Mockų, Ilją Laursą ir kitus.