Generalinė prokuratūra praneša, kad nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą įtariamojo D. Kedžio atžvilgiu priimtas vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 3 straipsnio 1 dalies 7 punktu. Nutarime konstatuojama, kad toks sprendimas priimtas tik įsitikinus, jog yra pakankamai duomenų, kad įtariamasis D. Kedys dalyvavo darant šias nusikalstamas veikas.

Nutarimas gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Ikiteisminis tyrimas dėl J. Furmanavičiaus nužudymo buvo pradėtas 2009.10.05 Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 7 punktą (nužudymas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu).

Ikiteisminis tyrimas dėl V. Naruševičienės nužudymo pradėtas 2009.10.05 Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 1 dalį.

2009.10.06 abu ikiteisminiai tyrimai sujungti į vieną tyrimą, paskelbta įtariamojo Drąsiaus Kedžio paieška.

Atliekant šį tyrimą buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl rengimosi nužudyti A. Ūsą ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 21 straipsnio 1 dalį, 129 straipsnio 2 dalies 7 punktą ir 253 straipsnio 1 dalį).

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje buvo pavesta atlikti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui.

2010.04.17 Kauno rajone, Samylų seniūnijoje, prie Šlienavos kaimo, ant Kauno marių kranto, rastas Drąsiaus Kedžio lavonas.