Esate pasiruošę pridėti šiek tiek keistybių į savo rimtą miestietišką garderobą? Atraskite, ką romantiška išvaizda gali jums suteikti, mėgaukitės jos praeities šlove, žavėkitės geriausia mada ir įsigykite privalomus romantiškus daiktus parduotuvėje. Romantika visa susijusi su atitrūkimu nuo tikrovės. Teisinga apranga leis jums aplankyti tolimas šalis, keliauti po kaimus ar net sugrįžti atgal į praeitį. Tik svarbiausia yra vengti per didelio grynumo: pridėkite ką nors modernaus ir santūraus prie savo aprangos.

Pavyzdžiui, paimkime Yves Saint Laurent įmantrų flamenko sijoną: priderinkite jį prie elegantiško smokingo švarko ir jūs jau pasiruošusios prašmatniam oficialiam renginiui, o ne bulių kautynėms.

Dior siūlo gausybę derinių. John Galliano be jokių dvejonių suderino įvairiaspalves čigoniškas sukneles su peruiečių skrybėlėmis bei išsiuvinėtais džinsais. Marni pasiūlė keletą rafinuotų suknelių su pasteliniais kaspinais, gėlių aplikacijomis ir nėriniais – tiesiog puikus drabužis kasdieniniams vakarams.

Savaitgaliams puikus pasirinkimas yra ilgas, daugiasluoksnis sijonas (siūlomas Marc Jacobs) ir prerijų palaidinė (Yves Saint Laurent), bet nedėvėkite jų kartu, nebent norite, kad jus palaikytų bizonų mergina.

Iš romantizmo istorijos:

1. Nusiteikusi meilei: Meksikos dailininkė Frida Kahlo, nufotografuota jos mylimojo Nickolas Murray, apie 1938.

2. Pompastika: Rubinai ir deimantai išlaiko žurnalo viršelio ponią ant žemės, nepaisant jos plačių taftos rankovių, 1956 lapkričio 1 d.

3. Svajoklė: Belaukiant Romeo – pasipuošęs raukinukais ir Halston skrybėle, Vogue 1961 rugpjūčio 1 d.

4. Vaizdinga meilės scena: Marginta Oscar de la Renta suknelė, Vogue 1968 sausio 1 d.

5. Kerinčios spalvos: Modelis pozuoja Meksikos vienuolyne, dėvėdama margintą Oscar de la Renta suknelę su kutuota apykakle, 1968 gruodis.

6. Akcentas: Irving Penn užfiksuoja modelį su raudonu kutuotu šaliku ir brangenybėmis papuoštu galvos raiščiu, Vogue, 1969 rugsėjis.

7. Lotynų Amerikos stiliuje: Marisa Berenson dėvi lotynų inspiruotą suknelę ir Oscar de la Renta šaliką, Vogue, 1970 balandis.

8. Ekscentriški anglai: Dizainerė Zandra Rhodes, Vogue1970 rugsėjis.

9. Čigoniškumas: Stevie Nicks savo čigoniškame žydėjime, 70-ųjų vidurys.

10. Nuostabi proga: Julie Christlie kaip klastinga mylimoji 1971 filme “The Go-Between”.

11. Juoda žavi moteris: Christian Dior plataus juosmens suknelė, sukurta Antonio žurnalui Vogue, 1973 kovas.

12. Čigonai, valkatos ir vagišiai: Saulėtoji Cher dėvi stilingus čigoniškus drabužius, 1978.

13. Naujoji romanika: Adam Ant sukėlė naują romantiškų drabužių madą 80-ųjų pradžioje.

14. Spindesys: Carmen Kass pasipuošusi perlais išsiuvinėtu klostuotu švarku ir Nicolas Ghesquiere kelnėmis iš Balenciaga “Le Dix”, Vogue 2001 kovas.

15. Švelnus dėmesys: Liisa Winkler dėvi karamelinį gėlėtą švarką su perlų klostėmis, kurį sukūrė Stella McCartney iš Cloe, Vogue 2001 birželis.

16. Griežta meilė: Stella Tennant su rauktu, sluoksniuotu čigonišku sijonu, guru-apykaklės palaidine ir Tom Ford batais virš kelių, Yves Saint Laurent Rive Gauche, vogue, 2001 liepa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją