Ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis yra galutinis ir neskundžiamas, nes byla L. Stankūnaitei buvo iškelta privataus kaltinimo tvarka. Tokiose bylose priimti verdiktai neskundžiami Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Vilniaus apygardos teismas panaikino Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo buvusi D. Kedžio draugė buvo pripažinta kalta dėl šmeižto. Už tai teismas moteriai buvo skyręs 10 MGL (1300 Lt) dydžio baudą.

Kaip pabrėžė L. Stankūnaitei apkaltinamąjį nuosprendį panaikinusios Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegijos pirmininkė Audronė Kartanienė, televizijos laidoje apie D. Kedžio šeimą kalbėjusi L. Stankūnaitė nieko neapšmeižė, o tik išsakė savo nuomonę. Ribos, pasak teismo, nebuvo peržengtos.

Kadangi L. Stankūnaitė buvo išteisinta, teismas net pasisakė dėl D. Kedžio sesers Neringos Venckienės bei D. Kedžio motinos Laimutės Kedienės apeliacinių skundų.

L. Stankūnaitės byla teisme buvo nagrinėjama ne viešuose posėdžiuose.

Anksčiau Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja Alberta Baltušytė buvo nusprendsi, kad buvusi D. Kedžio sugyventinė nusikalstamą veiką padarė aktyviais veiksmais televizijos laidoje ir siekė bei norėjo apšmeižti Kedžius.
Kaip pabrėžė teisėja, L. Stankūnaitės motyvas buvo „susipriešinimas ir kerštas“.

L. Stankūnaitei privataus kaltinimo bylą N.Venckienė ir L. Kedienė iškėlė po jos interviu vienoje televizijos laidoje, kai ji pareiškė, jog mergaitė „buvo tvirkinta tos pačios šeimos visus tuos devynis mėnesius“. D. Kedžio motina ir sesuo teigia, kad šis teiginys neatitinka tikrovės.

Tuo tarpu L. Stankūnaitė teisme aiškino, kad jos mažametę dukrą filmuodamas tėvas atliko tvirkinamuosius veiksmus. „Neabejotinai jis padarė milžinišką žalą“, – sakė L. Stankūnaitė.
Ji taip pat neigė, kad šmeižė D. Kedžio šeimą ir tvirtino, jog tik išsakė savo nuomonę.

„Nei mano šeimoje, nei mano tėvų namuose, nei mano brolis tos mergaitės netvirkino, ji už savo žodžius turi atsakyti baudžiamąja tvarka, tokios nuomonės negalima reikšti“, – yra sakiusi jau daugiau kaip metus L. Stankūnaitės dukrą globojanti N. Venckienė.