Mitas Nr.1: Aš prausiu veidą vandeniu, todėl man nereikia toniko.

Nėra nieko blogo veidą nuprausti vandeniu, nors ir prieš tai būtumėte jį nuvaliusi pieneliu. Vanduo atgaivina. Problema ta, kad jūsų odos PH yra maždaug 5.5, o vanduo jį gali padidinti iki 9.5, priklausomai nuo to, kur jūs gyvenate ir kokio kietumo vandenį naudojate. Būtent toniko pagalba ir subalansuojamas jūsų odos PH po prausimosi vandeniu. Rinkdamasi toniką, atkreipkite dėmesį ir į jo charakteristiką ant etiketės – tai padės išsirinkti jums patį tinkamiausią. Ten rasite ir informacijos apie tai, kokių papildomų medžiagų jūsų odai suteiks tonikas be to, kad atstatys normalų PH lygį.

Mitas Nr.2: Naktį reikia teptis riebesnį kremą už tą, kurį naudoju dieną.

Neteisingas požiūris. Kai kurioms moterims patinka naudoti kiek sunkesnį produktą naktį, negu tokį pat lengvą kremą, kokį jos naudoja dieną. Bet jis iš tikrųjų neturi būti riebesnis. Prieš riebų naktinį kremą pasisako ir odos specialistai, nes jis užkemša odos poras ir oda negali kvėpuoti. Jei norite kitokio kremo, nei to, kurį tepatės dieną, rinkitės stangrinantį ar jauninantį kremą. Bet jis vis tiek turi būti pakankamai lengvas ir neturi sukelti tokio pojūčio, lyg, jums atsigulus, pagalvė prilips prie veido.

Mitas Nr.3: Man reikia skirtingų kremų dienai ir nakčiai.

Šitas – visai klaidingas. Jei jūsų oda graži ir naudojate tokį produktą, kuris jums puikiai tinka, tą patį kremą galite teptis du kartus per dieną.

Mitas Nr.4: Aš naktį niekuo netepu odos, kad ji galėtų kvėpuoti.

Čia kaip ir su riebiu naktiniu kremu. Kai kurie odos specialistai tiki, jog niekuo nepateptą odą nakčiai palikti negerai – ji gali išsibalansuoti. Jei jūsų oda yra riebi ir, nuvalius ją ji per daug neišsausėja, bet vis tiek norisi pasitepti kremu – pasitepkite. Bet jei nuvaliusi odą jūs puikiai jaučiatės ir be jokių kremų – prašom, netepkite. Bet vis dėl to – odai reikia pagalbos. Naktį jūsų kūnas ilsisi ir atgauna jėgas. Nejaugi jūsų oda nenusipelnė būti pamaitinta? Juk ji jus saugo visą dieną.

Mitas Nr.5: Mano veido odos valiklis puikiai nuvalo makiažą, todėl atskiros priemonės tam nereikia.

Jeigu jūs dažotės labai mažai arba tikrai jaučiate, kad viskas švariai ir švelniai nusivalė, naudojant veido valiklį, tuomet gerai. Kai kurie produktai yra specialiai pagaminti taip, kad nereikėtų atskiros priemonės valyti makiažui. Bet jei tam, kad valikliu pašalintumėte makiažą, akis jums reikėjo trinti ir spausti, tuomet įsigykite atskirą produktą. Oda yra labai elastinga, ir jei jūs ją tampysite, baigsis tuo, kad prieš laiką aplink akis atsiras nemažas raukšlių tinkliukas. Svarbiausia – švelnumas. Jei jaučiate, kad tą galite daryti ir su viena priemone, tai ir darykite.

Mitas Nr.6: Jei turi sausą odą, rinkis nenuplaunamą valiklį.

Dar vienas mitas. Jei nueisite į kosmetikos parduotuvę ir užduosite tokį klausimą, jums pasakys, kad būtent tokį jums ir reikia naudoti. Bet taip sakys dėl to, kad jiems reikia parduoti, o ne rūpintis jūsų oda. Rinkitės tokį produktą, kokį norite naudoti, o ne tokį, kurį nori jums įpiršti viena ar kita kompanija. Jei jūsų oda riebi, o norite naudoti nenuplaunamą valiklį – ir naudokite. Taip pat yra plaunamų putojančių ir dar daugybė kitokių valiklių sausai odai. Rinkitės tokį produktą, kuris jums patinka. Jei nepatinka – geriau išvis nenaudokite.

Mitas Nr.7: Vanduo išsausina mano odą.

Šitas mitas jau įsisenėjęs. Vanduo reikalingas jūsų odai, nesvarbu, riebi ji ar sausa. Ko negalima leisti – tai vandeniui išdžiūti ant jūsų odos. Garuodamas vanduo kartu su savimi ištraukia ir jūsų natūralią odos drėgmę. Taigi kai nusiplausite veidą vandeniu, jį lengvai patapšnokite ir nuvalykite toniku. Taip bus išvengta išsausėjimo. Bet daugelis mūsų yra įsitikinę, kad sausos odos negalima šlapinti. Jei taip galvojate, tai reiškia, norite, kad jūsų oda ir toliau liktų sausa. Čia jau asmeninis pasirinkimas. Reikia pažymėti, kad oda nebus švari tol, kol nebus nuplauta vandeniu. Patarimas: rinkitės virintą arba šaltinio vandenį.

Mitas Nr.8: Nuo šokolado atsiranda spuogai.

Ir vėl mitas. Sena pasakėlė. Šokoladas gali į kraują išskirti tam tikrų cheminių medžiagų, dėl kurių kartais kyla problemų. Bet nuo paties šokolado jokių spuogų neatsiranda.

Mitas Nr.9: Kuo daugiau – tuo geriau.

Negalima mąstyti taip: jei vienas meistras gerai dirba, tai priėmus dar tris, darbas bus padarytas triskart geriau. Iš tikrųjų, jis bus padarytas tik triskart greičiau! Oda gali priimti tik tam tikrą kiekį preparato, o visa kita, kas viršys tą kiekį, tik nueis šuniui ant uodegos. Jei oda puikiai sugeria, galite tepti ir daugiau. Bet kas atsitinka? Susigėręs preparatas neturi kur dėtis – jo per daug. Tai vėliau sukelia problemų – oda pasidaro nelygi ir pan. Tepkite mažiau. O jei pajusite, kad trūksta, visuomet galėsite pridėti dar.

Mitas Nr.10: Akių kremas turi būti tepamas visur aplink akis.

Akių kremas labai skiriasi nuo veido kremo. Jis, užuot įsigėręs į odą toj vietoj, kur tepėte, migruoja odos paviršiumi. Kiekis, kurį reikėtų naudoti, prilygsta ryžio grūdeliui. Šis kiekis turi būti padalintas abiem akims ir tepamas ant akiduobių kaulų. Dieną kremu patepkite tik vietą nuo akies iki kaulo apačioje, o vakare - aplink visą akį. Taip daryti reikia todėl, kad, jei dieną ištepsite ratu, kremas sugadins jūsų šešėlius. O jei makiažo nenaudojate, aplink visas akis kremą galite tepti ir dukart per dieną. Yra kompanijų, kurios galima akių kremą, skirtą tepti aplink visą akį dukart per dieną, bet jų gana sunku rasti. Geriau nerizikuokite kremo teptis aplink visas akis, jei jis nepagamintas specialiai tokiam naudojimui ir neišbandytas tokiu būdu. Gali būti, kad, užsitepusi tokį kremą, ryte pabusite tokia užtinusi, jog išvis atsisakysite minties kada nors naudoti kremą.

Mitas Nr.11: Vazelinas ir vaikiškas aliejus yra puikūs makiažo nuėmėjai

Tiesa tokia, kad jie iš tikrųjų labai efektyvūs, bet juos naudoti – tikrai netikusi mintis. Jie pagaminti techninio vazelino pagrindu, kuris nenusiplauna vandeniu. Tai reiškia, kad jie pasiliks aplink akis, ir kurį laiką bus sunku pasidaryti makiažą – jis tiesiog nesilaikys. Nubėgęs tušas, į raukšles sutekėję šešėliai ir išplaukusi pieštuko linija – tai problemos, kurias šie preparatai tikrai sukels. Geriau išbandykite aliejaus pagrindu sukurtus makiažo nuėmėjus. Jie nusiplauna, todėl nereikės susidurti su panašiais nemalonumais.

Mitas Nr.12: ... ir geri odos drėkintojai...

Dar kartą – ne. Vazelinas ne drėkina, o tik užklijuoja odą. Vazelinas gali apsaugoti jūsų odą, kai einate paplaukioti į baseiną. Plonas jo sluoksnis apsaugos odą (ypač sausą) nuo chloro. Jums tereikia po to jį gerai nuplauti. Šis preparatas apsaugos odą vėjuotu ar šaltu oru, bet tik naudojamas prieš tai sudrėkinus odą drėkinimo priemone. Vaikiškas aliejus buvo sukurtas tam, kad sulaikytų kūdikio odos drėgmę. Lygiai taip pat, kaip jūs tepatės drėkinimo priemonę ant savo sausos odos. Vazelinas ar kūdikių aliejus, naudojamas kaip drėkintojas, užkimš poras, oda negalės pati gaminti lipidų ir pati iš savęs drėkintis. Šios priemonės yra tinkamos laikinoms problemoms spręsti, bet ne kūno ir veido drėkinimui.

Mitas Nr.13: Mano akims ir kaklui reikia atskirų drėkinimo priemonių.

Įsivaizduokite, kad jūsų oda – kaip skirtingos popieriaus rūšys. Akių sritis yra kaip plona servetėlė, veidas – popierius, ant kurio rašome, kūnas – vyniojamasis popierius. Ar dabar teptumėte kūno drėkintoją ant veido? Tikriausiai ne, nes tas kremas bus per sunkus veidui. O jei veido kremą naudosite akių srityje, tai sukels patinimą ir pagilins raukšleles. Kaklui galima naudoti tą pačią priemonę, kaip ir veidui, išskyrus tuos atvejus, kai kaklą reikia atgaivinti. Jei jūsų kaklas liesas ar išdžiūvęs, įsigykite specialiai kaklui skirtą produktą.

Štai ir žinome, kas tiesa, o kas ne visai. Juk reikia tik nedidelio paaiškinimo, ir viskas pasirodo taip logiška.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją