Jie lengvai pagaminami, yra maistingi, sveiki ir be viso to – labai skanūs. Avižiniai pyragai gaminami su daržovėmis, sūriu, vaisiais. Norėdami pasigaminti desertinį avyžinį pyragą, gardinkite jį šviežiomis uogomis.
8-10 pyrago gabalėlių jums reikės:
100 g sviesto,
70 g avižinių dribsnių,
75 g cukraus,
45 g kvietinių miltų,
3 g kepimo miltelių.
Papuošimui:
200 g plaktos grietinėlės,
500 g braškių ar kitų šviežių uogų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°.
Išlydėkite sviestą indelyje. Į sviestą įmaišykite avižas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tešlą.
Ant kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite apskritimą, apie 25 cm skersmens, padėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje 12-15 minučių.
Leiskite pyragui atvėsti.
Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite uogomis. Skanaus!
Uogų padažas ledams
(apie 1,5l)
Jums reikės:
250 g aviečių,mėlynių ar kitokių uogų,
50 ml smulkaus cukraus,
0,5 arb. šaukštelio smulkintų anyžių,
50 ml vandens.
Sutrinkite puode uogas, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir anyžius. Porai valandų įdėkite į šaldytuvą, kad sustiprėtų skonis. Patiekite su ledais, putėsiais ar šviežiais vaisiais.