Jie lengvai pagaminami, yra maistingi, sveiki ir be viso to – labai skanūs. Avižiniai pyragai gaminami su daržovėmis, sūriu, vaisiais. Norėdami pasigaminti desertinį avyžinį pyragą, gardinkite jį šviežiomis uogomis.

8-10 pyrago gabalėlių jums reikės:

100 g sviesto,

70 g avižinių dribsnių,

75 g cukraus,

45 g kvietinių miltų,

3 g kepimo miltelių.

Papuošimui:

200 g plaktos grietinėlės,

500 g braškių ar kitų šviežių uogų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°.

Išlydėkite sviestą indelyje. Į sviestą įmaišykite avižas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tešlą.

Ant kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite apskritimą, apie 25 cm skersmens, padėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje 12-15 minučių.

Leiskite pyragui atvėsti.

Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite uogomis. Skanaus!

Uogų padažas ledams

(apie 1,5l)

Jums reikės:

250 g aviečių,mėlynių ar kitokių uogų,

50 ml smulkaus cukraus,

0,5 arb. šaukštelio smulkintų anyžių,

50 ml vandens.

Sutrinkite puode uogas, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir anyžius. Porai valandų įdėkite į šaldytuvą, kad sustiprėtų skonis. Patiekite su ledais, putėsiais ar šviežiais vaisiais.