Iš Švietimo ir mokslo ministerijos gauti duomenys šokiravo uostamiesčio savivaldybės darbuotojus. Buvo teigiama, kad Klaipėdoje mokyklos nelanko per 1800 mokyklinio amžiaus vaikų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, jog kol kas nėra surasti 933 mokiniai, kurie turėtų lankyti mokyklas.

„Iš karto supratome, kad taip negali būti. Nemažą dalį vaikų suradome. Pasirodo, vieni tikrai mokosi, kiti net jau studijuoja universitetuose“, – komentavo L.Prižgintienė.

Anot vedėjos, mokyklinio amžiaus vaikų, kurie nelanko mokyklos, skaičiai išauga, nes nėra tobula centrinė Švietimo ir mokslo ministerijos duomenų bazė.

Vaikas į nesimokančiųjų sąrašą įtraukiamas ir dėl klaidų užrašant jo vardą ar pavardę duomenų bazėje. Ypač dažnai tokios klaidos kyla užrašant rusiškus vardus ir pavardes.

Anot L.Prižgintienės, dalis į nesimokančiųjų sąrašą įtrauktų vaikų gali būti išvykę gyventi į užsienį ar į kitą savivaldybę.

„Mes neprieiname prie tokių duomenų. Savivaldybių bazės nėra suderintos tarpusavyje. Neprieiname mes ir prie gyventojų duomenų bazės. Gali būti, kad vaikas mokosi kitoje savivaldybėje, o mes nematome. Centrinėje bazėje turėtų būti suderinta, kas kur išvykę. Gerai, kad ministerija atkreipė dėmesį į šiuos dalykus“, – komentavo vedėja.

Anot jos, realiai Klaipėdoje nesimokančių mokyklinio amžiaus vaikų yra apie 50.

Uostamiesčio taryba patvirtino tvarkos aprašą dėl Klaipėdos savivaldybės teritorijoje gyvenančių ir nesimokančių mokyklinio amžiaus vaikų apskaitos.

L.Prižgintienės teigimu, tai padės nustatyti, kiek mokyklinio amžiaus vaikų nelanko mokyklos pagal privalomojo švietimo programas. Pasak jos, padėti vykdant apskaitą pažadėjo ir policijos pareigūnai, Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnyba.
.