Standartinis “Internet Explorer 6.0” nepalaiko “Java” ir “Netscape” tipo priedų (plug-ins). Norint juos matyti, vartotojas privalo įdiegti papildomus “įrankius”.

“Microsoft” nusprendė atsisakyti šių priedų ir įdiegė savo sukurtą “ActiveX” technologiją. Su “ActiveX” vartotojai gali groti muziką, žiūrėti video ir t.t. “Microsoft” atstovas spaudai Jimas Cullinanas teigia, jog šio žingsnio imtasi siekiant padidinti naršyklės saugumą.

Pakeitimas reiškia, jog kai kurios programos (pvz. “QuickTime”) neveiks, nebent interneto svetainės kūrėjai pakeis tinklapio kodą į atitinkantį “Microsoft” reikalavimus.

Robas Enderle iš “Microsoft” partnerės “Giga Information Systems” verslovės mano, kad šių technologijų atsisakyta dėl finansinių priežasčių, nes neapsimoka kurti dar ir “Netscape” standartus palaikančią naršyklę.

Vartotojai nemokamą “Internet Explorer 6.0” versiją ras ir netrukus pasirodysiančioje “Windows XP” operacijų sistemoje.

“Microsoft” giriasi, jog dabar vartotojai gali dar lengviau atsisiųsti įvairias bylas, spausdinti paveikslėlius iš interneto ir groti muziką bei žiūrėti video bylas. Taip pat padidintas naršyklės saugumas.