Balandžio 29 d. Generalinė prokuratūra gavo Švedijos nacionalinės teismo medicinos tarnybos išvadą dėl D. Kedžio mirties. Joje teigiama, kad D. Kedys mirė nuo skrandžio turinio įkvėpimo, dėl sunkaus apsinuodijimo alkoholiu ir vaistais. Lietuvos specialistų – Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų komisijos – išvada buvo analogiška: D. Kedys mirė dėl uždusimo.

Ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti buvo pradėtas 2010 m. balandžio 17 d., kai Kauno rajono policijos komisariatas gavo pranešimą apie Kauno rajone Samylų seniūnijoje, netoli Šlienavos kaimo, ant Kauno marių kranto rastą nenustatyto vyriškio lavoną. 2010 m. balandžio 20 d. nenustatytos tapatybės vyro lavonas buvo atpažintas kaip Drąsius Kedys.

2010 m. balandžio 21 d. ikiteisminis tyrimas buvo perduotas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorams, sudaryta tyrimo grupė. Valstybinės teismo medicinos tarnyba prie Teisingumo ministerijos lavono tyrimui atlikti sudarė komisiją iš 5 specialistų, turinčių aukštuosius universitetinius medicininius išsilavinimus, teismo medicinos gydytojų specialybes ir kvalifikacijas mirusių žmonių kūnų ir jų dalių bei gyvų asmenų ekspertizėms atlikti.

2010 m. balandžio 22 d. paskelbta pirminiais tyrimais nustatyta preliminari D. Kedžio mirties priežastis – paspringimas skrandžio turiniu. Kraujyje ir šlapime rastas etilo alkoholis – apie 3,6 promilės. 2010 m. liepos 14 d. gauta Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistų išvada, kurioje nurodyta, kad Drąsius Kedys mirė nuo mechaninės asfikcijos (uždusimo) užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais – žolės (švendrės lapu) ir skrandžio turiniu. Vėliau darytos papildomos ekspertizės, užduoti klausimai specialistams tik patvirtino šias išvadas.