"Turbūt jis jautė, kad visą vasarą ėdus ruonius ne koks kvapas iš nasrų eina", - spėjo Arnė Kristofersenas, kuris turi savo firmą "Svalbard Wildlife Service" ir vedžioja turistus po tolimąją šiaurę. Būtent jo turistų stovyklą ir užpuolė lokys.

Į Špicbergeno saloje įrengtą stovyklą 14 turistų iš Norvegijos, Švedijos ir Italijos atvyko praėjusią savaitę ir rado išvartytas palapines, perkąstą dantų pastos tūtelę ir iščiulptą jos turinį.

Poliarinio lokio dantys paprastai būna geltoni, o kailis - sniego baltumo. Lokys, kuris galėjo būti poros metų amžiaus, dar, atrodo, pasivaišino ir vitaminais. Nors ant vienos didelės palapinės viršaus kabojo džiovintos mėsos, o kitoje buvo kitokio maisto, žvėris jų nelietė.

A.Kristofersenas sakė, kad tikriausiai lokys buvo paprasčiausiai smalsus. "Turėdami ruonių iki valios, lokiai nieko kito neėda", - aiškino jis. "Kartą mes buvo padėję netoliese negyvą elnią, bet lokys jo nelietė. Tačiau jiems labai patinka apžiūrėti naujus daiktus", - pasakojo turistų vadovas.