Ši knyga skirta vienam teisėtyrininkų civilistų, Vilniaus universiteto profesoriui, pirmojo atkurtos Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjui Pranui Vytautui Rasimavičiui. Tai šios neeilinės asmenybės svarbiausių teisinės veiklos etapų retrospektyva, perteikta jo mokinių, kolegų bičiulių, artimųjų lūpomis ir plunksna, rašoma pranešime spaudai.

Knygoje apžvelgiama profesoriaus veikla, susijusi su teisės mokslo ir įstatymų leidybą, išryškinami jo gebėjimai atskleisti konstitucinę įstatymų dvasią, įtvirtinti teisines vertybes atkurtoje Lietuvos valstybėje, taip pat nuoširdumas bendraujant.

Į knygos pristatymą susirinkę profesorių artimai pažinoję žmonės, kurių papasakotos istorijos iš skirtingų P. V. Rasimavičiaus gyvenimo laikotarpių, įspūdžiai, vertinimai sudėti į knygą, vėl dalinosi prisiminimais apie mylėtą ir gerbtą žmogų. Renginys vyko Fakulteto Konstitucijos vardo auditorijoje, kur dėstydamas studentams daugybę valandų praleido profesorius.

„Fakultetas tai ne sienos, o žmonės, kurie jį kuria. Profesoriaus P. V. Rasimavičiaus – vienas iš jų. Vilniaus universiteto Teisės fakultetas didžiuojasi ugdęs šį iškilų teisininką ir neeilinį žmogų, davęs pradžią profesiniam jo keliui. Džiaugiamės ir vertiname, kad vėliau jau profesorius su meile ir atsidavimu toliau kūrė savo fakultetą, žiniomis ir padrąsinamu žodžiu augino jaunuosius kolegas. Ši atsiminimų knyga – tik nedidelė to dėkingumo išraiška, galimybė pristatyti vieną iškiliausių Teisės fakulteto asmenybių“, – sakė Teisės fakulteto dekanas, prof. Vytautas Nekrošius.