Be to, Prienų rajone gyvenanti A. Furmanavičienė teismo prašo solidariai iš TV3 valdančios bendrovės „Tele-3” ir laidą „Akistata“ kuriančios „TV Pro Media“ priteisti 100 001 Lt.

Tiesa, antradienį prasidėjęs teismo procesas gali baigtis taikiai – A. Furmanavičienei atstovaujantis advokatas Nerijus Stukas pareiškė, kad su atsakovais vedamos derybos dėl taikos sutarties pasirašymo.

Bylą nagrinėjantis teisėjas Alvydas Barkauskas proceso dalyviams leido apsispręsti, nes teismo misija – „atkurti socialinę taiką visuomenėje“. Ar A. Furmanavičienė sutiks bylą baigti su TV3 ir laidą „Akistata“ transliuojančia bendrove, turėtų paaiškėti iki rugsėjo 29-osios, kai numatytas kitas posėdis.

Jeigu taikos sutartis nebus pasirašyta, teisme turėtų dalyvauti ir A. Furmanavičienė – teismas nusprendė, kad jos dalyvavimas yra būtinas.

Nei A. Furmanavičienės, nei TV3 ir „Tv Pro Media“ advokatai teisminio proceso nenorėjo komentuoti. Beje, byloje laidos „Akistata“ rengėjams atstovauja TV3 generalinės direktorės Lauros Blaževičiūtės sutuoktinis Andrius Pranckevičius.

DELFI žiniomis, nušauto J. Furmanavičiaus motina ieškinyje teismui teigia, kad TV3 2009-ųjų spalio 7, 14 ir 21 dienomis laidose „Akistata“ paskelbė apie buvusį Kauno apygardos teismo teisėją J. Furmanavičių tikrovės neatitinkančią ir garbę žeminančią informaciją. Ši informacija, kurioje teigiama, kad teisėjas yra susijęs su garsiąja pedofilijos byla, pasak ieškovės, žemina ir jos garbę bei orumą.

Nužudyto teisėjo motina siekia, kad teismas įpareigotų atsakovus savo vardu ir lėšomis viešai per TV3 televiziją laidoje „Akistata“ be komentarų paskelbtų paneigimą, laikinai sustabdytų „Tele-3“ veiklą 7 dienoms, o „Tv Pro Media“ – 6 mėnesiams.

A.Furmanavičienė tikino, kad laidose „Akistata“ skelbiama informacija jai sukelia dvasinius išgyvenimus. Be to, ji pabrėžė, kad 2009-ųjų spalį rodytos laidos po pusmečio vėl buvo pakartotos TV3 eteryje, o laidos autoriai taip ir nepaskelbė tikrovės neatitinkančių žinių paneigimo.

Beje, iki teismo sprendimo paskelbimo nužudyto teisėjo motina teismo buvo prašiusi uždrausti laidose „Akistata“ rodyti bet kokią informaciją, susijusią su teisėju J. Furmanavičiumi, tačiau teismas šio prašymo netenkino.