Didžiosios Britanijos bendrovės "Virgin Group" valdybos pirmininkas anksčiau pasiekė pasaulio rekordą, perskridęs Atlanto vandenyną oro balionu bei perplaukęs jį greitaeigiu kateriu. Dabar per dvi valandas perplaukęs Lamanšo sąsiaurį su automobiliu amfibija jis beveik keturiomis su puse valandos pagerino ankstesnįjį pasaulio rekordą, kurį septintąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį buvo pasiekę du prancūzai.

R. Bransonas išlipo iš automobilio pakilios nuotaikos, bet šlapias, apsivilkęs Bondo stiliaus smokingu. Jo kelionė tarp Doverio ir Kalė uostų buvo 35 kilometrų ilgio.

"Mes turėjome ką nors atimti iš prancūzų, - teigė jis, turėdamas omenyje sekmadienį Portugalijoje vykusias Europos futbolo čempionato rungtynes, kai paskutiniąją minutę prancūzai išplėšė pergalę prieš anglus. - Keletas didelių keltų įsiūbuotų bangų mus apliejo, tačiau tai šiek tiek atgaivino".

Elegantiškas pilkos spalvos Didžioje Britanijoje pagamintas automobilis amfibija "Aquada" yra trivietis, jis gali važiuoti daugiau nei 100 mylių per valandą žeme ir 30 mylių per valandą jūra. Paspaudus mygtuką automobilio ratai yra įtraukiami, ir jis gali slysti vandeniu.

"Jį labai lengva vairuoti, - teigė R. Bransonas. - Jis gali nerti stačia galva, jei banga bus tikrai didelė".

Milijonierius teigė, jog jis nori įsteigti automobilių "Aquada" parką ir aptarnauti prieš 20 metų įkurtos jo bendrovės "Virgin Atlantic Airline" verslo klientus.

"Mes pagalvojome, kodėl negalima išvažiuoti iš miesto su "Aquada"? Jei yra transporto kamščiai, automobilis gali įvažiuoti tiesiai į Temzę", - teigė R. Bransonas.

Anot jo, su "Aquada" kelionė nuo Londono centro iki Hytrou oro uosto būtų 45 minutėmis trumpesnė.