Jame taip pat montuojamas įrenginys „SuperDrive“ – savotiška CD-RW/DVD-R kombinacija – leidžiantis vartotojams įrašyti DVD diskus, o paskui juos nuskaityti įprastais namų DVD grotuvais.

„Apple“ tarptautinės rinkodaros direktorius Philipe‘as Schilleris pažymėjo, jog „Power Mac G4 800 MHz“ – pats sparčiausias kada nors gamintas „Mac“ kompiuteris. „Revoliuciniai „SuperDrive“ ir darbui su DVD skirtos priemonės „Apple iDVD“ bei „DVD Studio Pro“ iškelia naująjį kompiuterį į aukščiausią lygmenį.“

Naujasis „Power Mac G4“ specialiu būdu paskirsto apkrovą abiem procesoriams vienodai. Kompiuteris su profesionaliomis programomis (pvz. „Adobe Photoshop“) dirba žymiai sparčiau nei 1,7 GHz spartos „Pentium 4“.

Į šį „Power Mac G4“ montuojama 256 MB SDRAM PC 133 atmintinė, 80 GB talpos diskinis kaupiklis, 64 MB „NVidia GeForce 2 MX“ vaizdo plokštė, palaikanti darbą su dviem monitoriais, „SuperDrive“ DVD diskų skaitymo ir įrašymo įrenginys. Kompiuteryje yra USB ir „FireWire“ prievadai, keturios PCI ir viena 4x AGP jungtis.

Šis „monstras“ kainuoja 3499 JAV dolerius (13996 litus).