Atrodo, kad kovodami su ilgesiu vieni žmonės iš namų kartu vežasi buitį puošančius daikčiukus, kuriais padabina viešbučio kambarius, kiti - ieško britų aludės. 35 proc. apsklaustųjų prisipažino, kad atostogaujant ne namuose jiems labiausiai trūksta jų augintinių.

11 proc. jų teigė netgi skambiną namo, kad galėtų su jais pasikalbėti. Kiti į kelionę verčiau pasiima savo augintinių nuotraukas. Daugeliui keliautojų trūksta tikros britiškos arbatos, todėl kaip pusė respondentų tvirtino į kelionę nuolat imą savus arbatos maišelius.

Kelionių agentūra paklausė 300 turistų, ko jiems labiausiai trūksta per atostogas, ir 10 proc. atsakė, kad nieko. Ketvirtadalis prisipažino prieš kelionę paprastai pasirūpinantys įprastu britišku maistu. Kaip labiausiai pasiilgstami dalykai buvo minimi britų televizija, sportas, alus ir patogi namų lova.

Daugelis žmonių labiausiai ilgisi (71 proc.) šeimos ir draugų. Tuo tarpu 2 proc. tikino pasiilgstą darbo. "Nors mums patinka leisti atostogas saulėtame užsienyje ir susipažinti su tų kraštų gyvenimu, tačiau visi, pasiilgę ko nors gimto, gali nesunkiai tai rasti bet kokioje užsienio šalyje. Pačios populiariausios vietos - bortų aludės, klubai bei kavines", - teihė "Thomas Cook" darbuotoja Manny Fontenla-Novoa.