“Racklet” turi naująjį OS branduolį “Linux Kernel 2.4.8”, su 3 papildomomis bylų sistemomis (filesystems) - “IBM JFS”, “ReiserFS” ir “ext3”. Jų optimizavimui naudojama “Darklet” programa.

Testuotojai galės išbandyti ir visiškai perrašytą “Darknet” – operacinės sistemos tinklo konfigūravimo įrankį. Taip pat patobulinta diskų skirstymo programa “HardDrake”. Racionalizuota “URPMI” - programinių paketų įdiegimo priemonė ir jų priežiūrai skirta “Software Manager”. Atsirado euro piniginio vieneto palaikymas.

Visiškai atnaujintas “Control Center”. Su “Logdrake” patogu peržiūrėti ir stebėti grafiškai pateiktų sisteminių “log” bylų turinį. Su naujuoju “Drakinst” žymiai lengvesnis automatinis sistemos įdiegimas. Perdirbtas “PrinterDrake”, lyginant su ankstesnėmis versijomis, leis vartotojams pilnai išnaudoti spausdintuvų galimybes.

Šioje “Mandrake” versijoje galėsite pasirinkti naują “KDE 2.2” arba “Gnome 1.4.0” grafinę vartotojo sąsają.

Įdiegtos naujausios tarnybinių stočių komponentų versijos:

“Nameserver bind 9.2” “Apache 1.3.20” “Proxy squid 2.4” “Instant messaging gabber/jabber” “News server Inn 2.4.2” “Postgresql 7.1.2”

Taip pat “Postfix”, “Sendmail”, “Mysql Database”, “Openssh”, “NIS”, ”NFS” ir daugelis kitų.

Autoriai perspėja, jog tai tik bandomoji (beta) versija ir dėl galimo nestabilumo nėra skirta kasdieniniam vartojimui bei prašo testuotojų pranešti apie pastebėtas klaidas ar netikslumus.