Studentai Prezidentą rinks rytoj, ketvirtadienį, birželio 3 d., sostinės Europos aikštėje vyksiančiame renginyje, sakoma pranešime spaudai.

„Idėja išrinkti studentiškiausią Prezidentą kilo svarstant, kaip paskatinti jaunimą būti pilietiškai aktyvesniais – „ne miegoti, bet ateiti balsuoti“. Suteikiame jaunimui puikią galimybę geriau pažinti kandidatus ir įsitikinti, ar jie galėtų spręsti aktualias aukštojo mokslo problemas ir tinkamai įtakoti studijų procesus,“ - pabrėžia LSAS Prezidentas Viačeslavas Palkevičius.

Studentiškiausio Prezidento rinkimų metu kandidatams teks ne tik prisistatyti jaunimui ir papasakoti įspūdingiausius savo studentiškų dienų nuotykius, bet ir spręsti realias studentų gyvenimo problemas ir atsakinėti į jų pateiktus klausimus. Studentiškiausias prezidentas priseks renginio pabaigoje, susumavus renginio žiūrovų balsus bei išankstinio balsavimo SMS žinutėmis rezultatus.

„Tikimės, kad improvizuoti studentiški rinkimai paskatins daugiau jaunų žmonių birželio 13 d. ateiti balsuoti, išsakyti savo nuomonę ir pasirinkti kandidatą, kuris geriausiai atstovautų jų interesus,“ - teigia LSAS Prezidentas.

Studentiškiausio prezidento rinkimų nuotaiką užtikrins ir populiarios jaunimo šokių bei muzikos grupės, tarp kurių “Amberlife” bei „Širdžių ėdikai“ Samas ir Marčius. Renginio metu taip pat bus dalinama Vyriausios rinkimų komisijos paruošta informacija apie Europos Parlamento rinkimus bei galimybes balsuoti neesant savo gyvenamojoje vietoje.

LSAS, vedama pilietinės pozicijos, siekia paskatinti kuo aktyvesnį jaunimo dalyvavimą rinkimuose, tačiau nori pabrėžti, kad nėra išreiškusi savo paramos nė vienam iš kandidatų tapti Lietuvos Respublikos Prezidentu.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) atstovauja 20 Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams. Pagrindinė LSAS funkcija - atstovauti šalies studentų interesams nacionaliniu lygmeniu ir vienyti aukštųjų mokyklų studentų savivaldas bendrų tikslų įgyvendinimui.