Valdžios atstovams pasirodė, kad toks televizijos produkcijos turinys yra per daug lėkštas ir taip yra rodoma nepagarba istorijai, informuoja telegraph.co.uk.

Pareigūnų teigimu, dažniausiai visi bandymai perteikti keliavimo laiku idėją stokoja pozityvumo ir prasmės bei pasižymi nerealiu turiniu.


Kritikai pasmerkė tokius valdžios ketinimus. Jų teigimu, taip Kinijos cenzoriai siekia pašalinti bet kokią nuomonių įvairovę. Kinija garsėja savo griežtai cenzūruota spauda, kino filmais bei televizijos laidų programomis.

Patvirtinus įstatymą, šalies radiją ir televiziją administruojanti institucija SARFT, turės teisę uždrausti tokius filmus, kaip „Atgal į ateitį“ (Back to the Future), „Žvaigždžių karai“ (Star Trek) ar „Gyvenimas Marse“ (Life on Mars).

Kino ir televizijos kompanijoms buvo išplatinti įspėjimai, apie Kinijos valdžios pageidavimą. Jame teigiama, kad tokie filmai sukuria nerealius mitus, kurių turinys žiūrovui kelia baimę. Taip pat įspėjama, kad tokie, esą absurdiški, filmai propaguoja feodalizmą, prietaringumą, reinkarnaciją bei fatalizmą.

„Idėja, kad galima keliauti laiku, yra karšta ir įdomi televizijos ir kino industrijoje. Tačiau galime ginčytis dėl pačios idėjos perteikimo stiliaus bei turinio. Dauguma istorijų yra visiškai išgalvotos“, – teigia prie įstatymo projekto dirbantis pareigūnas Li Jingsheng.

Šanchajaus universitete kino ir televizijos paskaitas skaitantis profesorius Nie Wei tvirtina, kad kelių didžiausių kompanijų prodiuseriai jau buvo priversti keisti savo filmų scenarijus.

„Įspėjimas dar nėra oficialus draudimas, tačiau kompanijos to pakankamai bijo“, – teigė N. Wei.