Leipcigo aukštosios muzikos mokyklos, kurioje 1901-1902 metais studijavo M.K.Čiurlionis, studentai atliko kompozitoriaus raidą atskleidžiančius preliudus fortepijonui, o mišrus choras – harmonizuotas lietuvių liaudies dainas ir originalias kompozicijas a cappella psalmių žodžiais. Taip pat atliktas styginis kvartetas, kurį M.K.Čiurlionis sukūrė studijuodamas Leipcige.

Prieš koncertą muzikos mokyklos rektorius Robertas Ehrlichas savo kalboje pažymėjo, kad Leipcige atliekami Lietuvai taip reikšmingo, bet Vokietijoje per mažai žinomo kompozitoriaus kūriniai.

Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Mindaugas Butkus pabrėžė, kad M.K.Čiurlionio kūrinius šiame koncerte atlieka iš įvairių pasaulio šalių atvykę ir Leipcige studijuojantys studentai.

„Tai jų pirmasis susitikimas su Lietuvos kompozitoriumi ir lietuvių kalba, kuris, be abejo, prisidės prie M.K.Čiurlionio vardo garsinimo Vokietijoje ir visame pasaulyje“, – sakė ambasadorius.

Prieš koncertą pianistas Rokas Zubovas Leipcigo konservatorijoje skaitė paskaitą „Čiurlionis. Kelias į garsovaizdžius“, vėliau skambino ir simfoninės poemos „Miške“ ištraukas bei „Fuge b-Moll“.

Koncertą surengė Lietuvos ambasada Vokietijoje, Leipcigo aukštoji muzikos akademija, Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Lietuvos muzikos informacijos centras.