37-erių metų teisininkas šiuo metu dirba Aukščiausiojo teismo Teisės tyrimų ir apibendrinimo departamento direktoriaus pavaduotoju, anksčiau buvo šio bei Tarptautinės teisės ir ES teisės departamento direktoriumi. Išsilavinimą ir socialinių mokslų srities teisės krypties daktaro laipsnį Andrius Nevera įgijo M. Romerio universitete, šiuo metu taip pat yra šio universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės ir kriminologijos katedros docentas.

A.Nevera turi 14 metų teisinio pedagoginio, mokslinio darbo patirtį, yra daugiau kaip dvidešimties mokslinių straipsnių autorius Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje, yra Lietuvos mokslo tarybos ekspertas. Jis taip pat dalyvavo rengiant Baudžiamojo, Baudžiamojo proceso kodekso ir kitų teisės aktų projektus.

Viena svarbiausių generalinio prokuroro pavaduotojo atsakomybės sričių bus ikiteisminių tyrimų kontrolė. Prezidentės teigimu, Generalinės prokuratūros vadovybei tenka didelis iššūkis pertvarkant šalies prokuratūros sistemą, kad ji dirbtų skaidriai, atsakingai ir efektyviai. Kalbėdama su kandidatu prezidentė pabrėžė įsisenėjusių, didelį atgarsį visuomenėje turinčių bylų tyrimų paspartinimo svarbą.