Jis žiūrovus žavi keturių milžinų pasirodymu arenoje vienu metu ir programos sudėtingumu bei įdomumu. Ne ką prastesnę programą parodys penki žirgai, į areną iššuoliuojantys su poniu. Būtent šie numeriai ir taps cirko kulminacija.

Organizacija

Įspūdingiausio numerio atlikėjai, Azijos drambliai Rango, Indra, Čita ir afrikietiškoji Flora, sveria mažne po keturias tonas. Visi jie moteriškos giminės, nes pateles lengviau dresuoti, jos lengviau prisitaiko prie aplinkybių. "Patinai suvis nedresuojami, jie pasižymi blogu būdu ir nesupranta, ką tu jiems šneki", pasakojo N.Ruzgienė.

Būtent šiems gyvūnams bus skiriama daugiausia dėmesio ne tik dėl to, kad kiekvienas jų kainuoja po 6-7 tūkst. JAV dolerių, bet ir todėl, jog jie reikalauja specialios priežiūros. Renginio organizatoriams prie pateiktų reikalavimų prisitaikyti bus nelengva. Atsiųstuose reikalavimuose prašoma didiesiems cirko artistams ne tik "gyvenamąsias" patalpas parengti, ne tik juos maitinti visą viešnagės Lietuvoje laiką (apie savaitę), bet prieš iškeliaujant pasirūpinti, kad drambliai dar 4-5 dienas būtų sotūs.

Rugsėjį Lietuvon po penkerių metų pertraukos vėl atvyksta po pasaulį keliaujantis Rusijos cirkas, kurio devizas "Ant dramblių - aplink pasaulį". Lietuviams jis žada ne tik naują šokiruojančią programą su keturiais drambliais, bet ir nemažai staigmenų.

Pavyzdžiui, azijietiškai Indrai per dieną reikia net 18 rūšių produktų, tokių kaip duona, saulėgrąžos, vaisiai (arbūzai, kriaušės, obuoliai, bananai), pupos, kruopos. Afrikietiškajai ir jauniausiai Florai, be viso šio maisto, dar reikia arbatos ir trikalciumfosfato. Desertui - sausų medžio šakų, cukraus, kreidos, žuvų taukų. Taigi susumavus, vienam iš šių žolėdžių per parą reikia patiekti apie 100 kilogramų maisto.

Alkoholis

N.Ruzgienės teigimu, įvairius triukus cirko arenoje atliekantys drambliai pripratę prie įvairiausio klimato, nes jau daug metų keliauja po visą pasaulį. Tačiau tarp šių gyvūnų labai stiprus kolektyvizmo jausmas, tad kartais kyla rūpesčių dėl jų transportavimo ar "apgyvendinimo".

"Šie keturi drambliai visuomet būna kartu, jų negalima atskirti. Be to, prie gyvūnų dieną naktį budi dresuotojai. Daugelis klausia, kaip šie milžinai įeina į Sporto rūmus. Ne, durų jiems praplatinti nereikia - drambliai į pastatą pro paprastas duris įšliaužia keliais", teigė šio cirko pasirodymo Lietuvoje organizatorė. Kadangi drambliai juda mažiau, negu turėtų, gausų ir turtingą vitaminų meniu papildo dar ir alkoholiniai gėrimai.

Gyvūnai girdomi skiesta degtine, alumi, vynu tam, kad būtų pakeltas jų kraujospūdis ir jie nešaltų. O kaip lietuviškoji "samanė"? "Atvažiavę čia, manau, jie sužinos, kas tai yra", - juokėsi Vilniaus koncertų ir sporto rūmų atstovė.

Stingas

Prieš penkerius metus šio Rusijos cirko pažiūrėti rinkdavosi pilnos salės žmonių. "Po tiek laiko jų sugrįžimas su nauja programa turėtų būti fantastiškas. Cirkas yra toks dalykas, kad jo programa gali ir nesikeisti, juk keičiasi patys vaikai. Be to, šventa tiesa tokia: vaikai neužauga be dviejų dalykų manų košės ir cirko", - teigė pašnekovė. Ji šio cirko atvykimą lygina su Stingo koncertu: "Tai yra brangi programa, nes ir artistai visai kitokio lygio, ir organizacija labai profesionali". Būtent tokie ir turėtų būti visi cirkai.