Ekspertai teigia, kad taip yra ne tik dėl besikeičiančių lyčių vaidmenų, bet gali būti ir dėl ekonominių sunkumų, kodėl vyrai perima tradiciškai moterišką požiūrį ir ieško „aprūpintojo”.

Kovo 25 d. paskelbto tyrimo rezultatai byloja, kad 66 proc. vyrų patraukliausios yra aukštus postus užimančios moterys, o 30 m.-34 m. vyrų grupėje šis rodiklis šokteli iki 71 proc.

Remiantis kompiuterinių žaidimų bendrovės „Electronic Arts” atliktu tyrimu, tikėtina, kad mergina, kuri yra stipri, nepriklausoma ir profesionalė, bus patrauklesnė šiuolaikiniam vyrui.

Dabar 18 proc. vyrų ieško linksmos partnerės, 14 proc. nori moters, kuri gali pakovoti už save, o 9 proc. vertina spontaniškumą.

35 proc. respondentų teigė, kad jiems patinka taip vadinamos „blogos mergaitės”, tokios kaip Holivudo aktorės Angelina Jolie, Megan Fox ir Velso dainininkė Charlotte Chruch.

Komentuodamas tyrimo rezultatus, santykių ekspertas Jo Barnettas teigė: „Finansiniai sunkumai yra didesni nei kada nors anksčiau ir vyrai, kurie kadaise bijojo stiprių, klestinčių moterų, susiprotėjo”.

„Dabar jie naudojasi tuo, nes tas, kuris yra finansiškai nepriklausomas, yra labai patrauklus pasirinkimas. Taip pat šiandien žiniasklaida išpopuliarino stiprią, vadovaujančią moterį kaip labai seksualų įvaizdį”, - teigė ekspertas.

„Moterys, turinčios viską, jaudina, jos nėra taip lengvai pasiekiamos ir vyrukai būriuojasi aplink jas”, - pasakojo J. Barnettas.

Labiausia tikėtina, kad tie, kurie gyvena Londone, susižavės aukštas pareigas užimančia moterimi, lyginant su vos 56 proc. velsiečių.

Taip pat tyrimo metu paaiškėjo, kad dauguma moterų, ieškodamos tobulo vyro, nebeieško riterio blizgančiais šarvais. Dabar viena iš dešimties bričių laiko riteriškai ir pagarbiai besielgiančius vyrus silpnais arba globėjiškais. 45 proc. respondenčių šiuolaikinis save prisižiūrintis vyras taip pat nėra idealas.

Vienai iš šešių moterų daug patrauklesni yra pašėlę vyrai, tokie kaip airis aktorius Colinas Farellas ir Škotijoje gimęs širdžių ėdikas Gerardas Butleris.

Moteris, kaip ir vyrus, žavi tikslo siekiantys žmonės. 60 proc. moterų prisipažino, kad joms patrauklesni yra įtakingus postus užimantys vyrai.

„Patrauklių pašėlusių” įžymybių dešimtukas:

1. Colinas Farrellas
2. Gerardas Butleris
3. Robbie Williamsas
4. Jude’as Law
5. Jonathanas Rhysas Meyersas
6. Jose’as Mourinho
7. Russellas Brandas
8. Christianas Bale’as
9. Danny Dyeras
10. Simonas Cowellas.

„Blogų mergaičių” įžymybių dešimtukas:

1. Angelina Jolie
2. Megan Fox
3. Charlotte Church
4. Sienna Miller
5. Lily Allen
6. Christina Aguilera
7. Lindsey Lohan
8. Britney Spears
9. Paris Hilton
10. Nicole Richie