Pirmosios rankinės kabojo ant diržo galo ir buvo naudojamos susidėti ne tik pinigams, bet ir kvepalams, pagamintiems iš džiovintų vaisių. 1400-aisiais ir vyrai, ir moterys nešiojo rankines panašiai kaip ir šiais laikais, o apie rankinės turinį galima buvo spręsti pagal jos išorę. Auksu siuvinėtos rankinės tarsi reklamavo, kad jų turinys toks pats turtingas, kaip ir išorė.

16 amžius 16 amžiaus paveiksluose pagal pavaizduotą pinigų kapšelį galima būdavo spręsti apie žmogaus statusą. Praėjus šimtui metų, moterys pradėjo nešioti rankines po sijonais – puiki idėja!

17 amžius Galų gale 1670 metais kažkam į galvą atėjo mintis apie kišenes. Tai tapo mada, tačiau maži krepšeliai vis dar buvo naudojami, nešiojant pinigus kišenėje.

18 amžius Po Prancūzijos Revoliucijos maži krepšeliai kuriam laikui dingo, nes pasikeitė moterų apranga, jos turėjo rengtis politiškai. Buvo populiaru atrodyti laisvės simboliu. Moterys galvas buvo apsirišusios plonu audeklo gabalu, o krūtinę apsijuosusios marle su gumomis. Tokiuose drabužiuose nebuvo vietos kišenėms, todėl savo daiktus jos nešiojo maišeliuose, pakabintuose ant ilgų virvių, pritvirtintų prie rūbų.

19-20 amžius 19 amžiuje, praėjus beveik 100 metų vėl buvo pradėti nešioti sijonai ir pradėtos naudoti kišenės. 1900 metais tapo madingi siauri sijonai, juose nebuvo vietos kišenėms, todėl moterys pradėjo nešioti dideles rankines ant ilgų rankenų – gal būt tai tam tikras pasiteisinimas, kad negali labai greitai judėti.

Rankinės šiais laikais yra tiesiog būtinybė – talpinančios savyje mūsų paslaptis ir savo išvaizda šiek tiek pasakančios apie mūsų asmenybę. Kas mes būtume be jų?

Madingiausia rankinė šią vasarą - Lancel firmos, švelniai alyvinės spalvos, tarsi ką tik nuskintų alyvų puokštė...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją