Skundą pateikė kiti tos pačios partijos nariai, dalyvaujantys rinkimuose kitos partijos - ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujamos Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos (KKSS) - sąraše.

Krikščionių demokratų Eduardo Pabarčiaus, Gražinos Paliokienės, Jono Žuko ir Kęstučio Leleivos skunde teigiama, jog LKD valdyba neturėjo teisės patvirtinti Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktą kandidatų į EP sąrašą.

Teismas savo sprendime nenagrinėja šių aplinkybių, bet pažymi, jog skundo autoriai nei savo pareiškime, nei teismo posėdžio metu nenurodė, kaip Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) leisti rinkimuose dalyvauti LKD kandidatų sąrašui pažeidžia pareiškėjų teisę būti išrinktais į EP.

LKD valdyba antradienį pašalino iš partijos 11 asmenų, kurie sutiko būti įrašyti į Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos sąrašą ir taip pažeidė partijos tarybos sprendimą, tarp jų ir skundo autorius.

Iš LKD pašalinti Gražina Paliokienė ir Eduardas Pabarčius ėjo LKD pirmininko pavaduotojų pareigas.

Nei LKD, nei KKSS kandidatų į EP sąraše taip nėra buvusio LKD partijos pirmininko parlamentaro Kazio Bobelio.

Pastarasis praėjusią savaitę apskundė Vilniaus 3-iajam apylinkės teismui bei Vilniaus apygardos administraciniam teismui LKD konferencijos sprendimą išrinkti nauju partijos pirmininku Molėtų merą Valentiną Stundį.

Birželio 13 dieną vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja dvylikos partijų ir vienos koalicijos iškelti 242 kandidatai. Nuo Lietuvos į EP bus renkama trylika europarlamentarų.