Vieno didžiausio Lietuvoje teismo vadovas žurnalistams sakė, kad tai, kas nutiko Vilniaus apygardos teisme, yra neeilinis ir labai bjaurus atvejis.

„Aš, kaip teismo pirmininkas, noriu atsiprašyti visų – visuomenės ir žmonių, kurie dalyvavo tame incidente, ir viso teisėjų korpuso, nes tai yra neeilinis ir labai bjaurus atvejis, jeigu taip galima pasakyti, – sakė A. Šumskas. – Aš esu pasiruošęs priimti visas atsakomybės priemones, kurias bus numatyta man taikyti“.

Žurnalistų paklaustas, ar savo iniciatyva nežada pasitraukti iš pareigų, A. Šumskas neslėpė, kad tai gali padaryti. „Neatmetu galimybės, kad savo iniciatyva svarstysiu šį klausimą“, – sakė Vilniaus apygardos teismo vadovas.

Tuo tarpu Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas patikino, kad visos incidento apygardos teisme aplinkybės paaiškės po tyrimo. Pasak jo, dėl Z. Birštono elgesio dėmė krito ne tik ant Vilniaus apygardos, bet ir ant visų šalies teismų.

E. Žirono teigimu, komisija sieks išsiaiškinti, kaip atsitiko toks „apgailėtinas ir apverktinas atvejis“.

DELFI primena, kad teisėjas Z. Birštonas penktadienį viešai atsiprašė dėl kilusio incidento. Teisėjų taryba pritarė prezidentės dekretui, kad jis būtų atleistas iš pareigų dėl teisėjo vardo pažeminimo.