Viena turtingiausių pretendenčių į EP vadinama Darbo partijos (DP) kandidatų sąraše pirmu numeriu įrašyta Ona Juknevičienė. Ji nurodė praėjusiais metais gavusi per 650 tūkstančių litų pajamų, jos turimos piniginės lėšos - daugiau nei 180 tūkstančių litų, tačiau turimo turto vertė tik... 2787 litai. Vertybinių popierių, juvelyrinių dirbinių ar meno kūrinių Juknevičienė turi tik už 3 tūkstančius litų.

Iš valdančiosios daugumos atstovės - Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) - pirmojo kandidatų į EP penketuko išsiskiria nepartinis žurnalistas Algimantas Čekuolis. Jis deklaruoja turįs turto daugiau nei už 200 tūkstančių litų, žurnalisto sukaupti vertybiniai popieriai, meno kūriniai ar juvelyriniai dirbiniai vertinami daugiau nei 300 tūkstančių litų, dar jis turi beveik 190 tūkstančių litų santaupų. Praėjusiais metais Čekuolis nurodo gavęs kiek daugiau nei 100 tūkstančių litų pajamų.

Kitų LSDP kandidatų į EP turtas kuklesnis. Užsienio reikalų viceministras Justas Vincas Paleckis nurodė, kad turi turto, vertinamo 170 tūkstančių litų, ir vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių už daugiau nei 34 tūkstančius litų. Paleckių šeimos piniginės lėšos siekia 40 tūkstančių litų, o praėjusiais metais viceministras uždirbo beveik 100 tūkstančių litų.

Socialdemokratinės koalicijos Seime atstovai parlamentarai Irena Šiaulienė, Gediminas Kirkilas ir Aloyzas Sakalas nurodo neturį vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių. Šiaulienė praėjusiais metais gavo apie 90 tūkstančių, Kirkilas - kiek daugiau nei 65 tūkstančius, Sakalas - daugiau nei 105 tūkstančius litų pajamų.

Opozicinės Liberalų ir centro sąjungos sąraše pirmąją vietą užimantis Eugenijus Gentvilas praėjusiais metais uždirbo per 142 tūkstančius litų, o jo šeimos turtas - didesnis nei 200 tūkstančių litų.

Turtingiausi liberalcentristų sąraše - partijai nepriklausanti finansų specialistė Margarita Starkevičiūtė ir verslininkas Juozas Šarkus. Per praėjusius metus uždirbusi kiek daugiau nei 78 tūkstančius litų Starkevičiūtė turi turto už daugiau nei 185 tūkstančius litų, vertybinių popierių, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių - už beveik 30 tūkstančių litų, yra sukaupusi daugiau nei 76 tūkstančius piniginių lėšų.

Šarkus praėjusiais metais gavo daugiau nei 150 tūkstančių litų pajamų, jo ir šeimos turtas siekia beveik 400 tūkstančių, o piniginės lėšos - beveik 900 tūkstančių litų.

Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) pirmasis kandidatas į EP, užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, praėjusiais metais uždirbo kiek daugiau nei 95 tūkstančius litų. Valionio šeimos turto vertė siekia per 138 tūkstančius litų, o piniginių lėšų Valioniai turi per 40 tūkstančių litų.

Europarlamentaru siekiantis tapti socialliberalų švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius pernai uždirbo daugiau nei 80 tūkstančių litų, jo šeimos turtas įvertintas tik kiek daugiau nei 37 tūkstančiais litų. Vertybinių popierių, juvelyrinių dirbinių ar meno kūrinių Monkevičiai turi už beveik 70 tūkstančių, o sukauptų piniginių lėšų - per 112 tūkstančių litų.

Socialliberalas Kęstutis Kuzmickas savo deklaracijoje nurodė turįs ne tik turto už 475 tūkstančius litų, bet ir paimtą 93 tūkstančių litų paskolą. Per praėjusius metus Kuzmickas uždirbo kiek daugiau nei 75 tūkstančius litų.

Tėvynės sąjungos (konservatorių) lyderis ir pirmas sąraše į EP įrašytas Vytautas Landsbergis deklaravo turįs turto už daugiau nei 438 tūkstančius litų. Visa jo šeimos turima piniginių lėšų suma beveik 90 tūkstančių, o parlamentaro praėjusių metų pajamos daugiau nei 77 tūkstančiai litų.

Valstybinėje lošimų priežiūros komisijoje dirbantis DP kandidatas į EP Šarūnas Birutis praėjusiais metais gavo apie 50 tūkstančių litų pajamų, nors jo nurodytos sukauptos piniginės lėšos yra didesnės nei 600 tūkstančių litų. Juvelyrinių dirbinių, meno kūrinių ar vertybinių popierių Birutis deklaravo už daugiau nei 800 tūkstančių, o šeimos turtas įvertintas daugiau nei 340 tūkstančių litų.

Propaksinės Liberalų demokratų partijos sąraše ypatingais turtais pasižyminčių kandidatų nėra. Eugenijus Maldeikis praėjusiais metais gavo daugiau nei 75 tūkstančius litų, Jonas Lionginas - kiek daugiau nei 76 tūkstančius litų. Maldeikio turimo turto vertė neviršija jo metinio atlyginimo, o Lionginas deklaravo kiek daugiau - 115 tūkstančių litų.

Rolandas Pavilionis, praėjusiais metais gavęs daugiau nei 111 tūkstančių litų pajamų, turi beveik 200 tūkstančių litų vertės turto, o sukauptų piniginių lėšų - per 100 tūkstančių litų. Dailis Barakauskas praėjusiais metais gavo tik apie 50 tūkstančių litų pajamų, tačiau jo turimas turtas įvertintas daugiau nei 136 tūkstančiais, o sukaupta piniginių lėšų suma - per 200 tūkstančių litų.

Kontraversiškai vertinamas tuometinis nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas turi turto už daugiau nei 247 tūkstančius, piniginių lėšų už daugiau nei 325 tūkstančius, o praėjusiais metais, dirbdamas Prezidentūroje, gavo beveik 200 tūkstančių litų pajamų.