Lietuvos atstovu prie Gruzijos vyriausybės 1918 metais buvo akredituotas Kaukazo lietuvių komiteto pirmininkas, Tbilisio 4-osios berniukų gimnazijos matematikos mokytojas Pranas Dailidė. Pagrindinis po Pirmojo pasaulinio karo veikusios atstovybės uždavinys buvo padėti karo nublokštiems lietuviams, vykdyti jų registraciją ir pasirūpinti jų grįžimu į tėvynę.

„Sudėtingas laikotarpis po Pirmojo pasaulinio karo dar nėra gerai ištyrinėtas, todėl džiaugiuosi, kad šiandien užpildome vieną iš tų tuščių puslapių, susijusį su to meto mūsų šalių ryšiais. Tikiuosi, kad ši istorinė sąsaja dar labiau suartins lietuvių ir gruzinų tautas“, – sakė A.Ažubalis.

Lietuvos atstovybė Kaukaze buvo oficialiai akredituota Gruzijoje 1918 metų rugpjūčio 30 dieną. Atstovybė uždaryta 1921 metais, kai Gruzijos Demokratinę Respubliką, pripažintą daugiau kaip 20 pasaulio valstybių, užėmė bolševikai.

„Atstovybei teko dirbti labai sudėtingomis sąlygomis: ryšys su Lietuva buvo prastas, trūko lėšų būtiniausiems dalykams. Nepaisant to, skaičiuojama, kad atstovybės darbuotojai padėjo grįžti namo keliems tūkstančiams tautiečių“, – teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Atstovybės pastatas centrinėje miesto dalyje netoli geležinkelio stoties išliko beveik nepakitęs, jame iki šiol gyvena žmonės. Jo adresas: Tbilisis, Mardžanashvili (buv. Kiročnaja) 45.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Gruzijos nacionalinio archyvo ir Tbilisio miesto vadovai, lietuvių bendruomenės nariai.