Bent jau taip spėja Michaelas Bitaras (Maiklas Bitaras), kurio 2002 metais pagamintam automobiliui "Ford Explorer" buvo smarkiai apgadintas buferis ir nudrėksti dažai. Dabar jis stengsis sumedžioti aršųjį paukštį, pridariusį jam iš viso 1,5 tūkst. dolerių (4 tūkst. litų) nuostolio.

M.Bitaras teigė, kad patelės lydimas kalakutas spindinčiame mašinos paviršiuje išvydo savo paties atvaizdą.

"Kai išėjau, jis nagais buvo įsikibęs į degalų bakelio dangtelį, - pasakojo automobilio savininkas. - Spėju, kad jis manė puolantis kitą kalakutą, bet iš tikrųjų susigrūmė su mano mašina".

Gyvūnų prižiūrėtoja Gene Dumont (Džin Diumont) iš Meino vidaus vandenų žuvininkystės ir laukinių gyvūnų departamento tvirtino niekada negirdėjusi, jog kalakutai pultų automobilius. Tačiau T.Bitaro teorija skamba įtikinamai.

"Jie gali būti agresyvūs, ypač jauni patinai poravimosi laikotarpiu", - pažymėjo G.Dumont.

Šis incidentas įvyko likus savaitei iki kalakutų medžioklės sezono pradžios, kuris Meino valstijoje prasideda gegužės 3 dieną. T.Bitaras jau gavo leidimą medžioti kalakutus ir dabar ruošiasi patenkinti saldų keršto troškimą.

"Mano automobilis šiek tiek nuvertėjo, - sakė T.Bitaras. - Tačiau tai nebesvarbu. Tas kalakutas greitai bus mano šaldytuve".