Šis, jau tradiciniu tapęs renginys, kaip ir kasmet suburs jaunuosius mokslininkus tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio. Susidomėjimą renginiu rodo didžiulis dalyvių skaičius: šiais metais penkių žodinių pranešimų sesijų metu savo darbus pristatys 32 dalyviai (kovo 17 d.), stendinių pranešimų sesijos metu kovo 18 d. – 98 stendiniai pranešimai. Konferencijoje dalyvaus 27 svečiai iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos.

Svarbu paminėti ir tai, kad konferencijoje dalyvaus pranešėjai lietuviai, besimokantys Didžiosios Britanijos, Olandijos ir Estijos universitetuose. Tai iliustruoja, kad ši mokslinė konferencija yra ne tik puikus būdas Lietuvių studentams užmegzti ryšius su kolegomis iš užsienio universitetų, bet taip pat leidžia neprarasti ryšių su lietuviais, pasirinkusiais mokslus svetur.

Konferencijos tematika kaip ir kasmet labai plati: pradedant ekologija ir aplinkos tyrimais ir baigiant nanotechnologijomis, lazerių taikymu ir teorine fizika. Konferencijoje dalyvauja jaunieji mokslininkai iš įvairiausių mokslo institucijų, tokių kaip Vilniaus universiteto Lazerinių tyrimų centras ar Taikomųjų mokslų institutas, Fizinių ir technologijos mokslų centras ir kt. Žinant bendradarbiavimo tarp skirtingų profilių mokslininkų svarbą šiuolaikiniame moksle, konferencijos dalyviams galės užmegzti naudingas pažintis, kurios ateityje gali tiesiogiai padėti jų vykdomiems moksliniams tyrimams.

Stendinių pranešimų sesijos metu Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Studentų mokslinė draugija pristatys savo pagamintas unikalias eksperimentines-demonstracines priemones, vaizdžiai bei netradiciškai iliustruojančias įvairius fizikinius reiškinius: renginio dalyviai galės tiesiogiai stebėti elementariųjų dalelių sklidimą atmosferoje, tuščių skardinių gniuždymą stipriu magnetiniu lauku ir 15 centimetrų ilgio vinių lydymą aukšta elektros įtampa.

Trečią konferencijos dieną planuojami moksliniai debatai ne tokioje formalioje atmosferoje. Konferencijos dalyviai bus pakviesti į Vilniaus universiteto Botanikos sodą, kur turės progą padiskutuoti aktualiausiomis šių dienų mokslo temomis ir sužinoti, iš kur pučia naujausi mokslo ir technologijų vėjai bendraudami su VU Fizikos fakulteto mokslininkais prof. Gintautu Tamulaičiu bei prof. Sauliumi Juršėnu. Šie profesoriai skaitys paskaitas temomis „Current Trends in Semiconductor Physics“ („Naujausi pasiekimai puslaidininkių fizikoje“) ir „Understanding of Living System“ („Gyvųjų sistemų supratimas“). Kaip ir visi kiti konferencijos renginiai, debatai atviri lankytojams.

Be įprastinių konferencijos veiklų, studentai dalyvaus ekskursijoje į centrinius Vilniaus universiteto rūmus ir Vilniaus senamiestį. Konferencijos dalyviai laisviau atsipūs po konferencijoje patirto jaudulio bei tuo pačiu metu sužinos šį tą naujo apie Vilniaus universiteto istoriją bei patį Vilniaus miestą.

Konferencijos dalyviai taip pat neliks be prizų. Geriausių pranešimų autoriai bus apdovanoti mokslinių žurnalų prenumeratomis bei Vilniaus universiteto suvenyrais. Lazerių gamintoja UAB „Ekspla“ savo vardiniu prizu apdovanos geriausio darbo fotonikos srityje autorių. Konferenciją remia Lietuvos lazerinių technologijų įmonės: MGF „Šviesos konversija“, UAB „Ekspla“, UAB „Altechna“.