Informacijos mokslų studentų organizacijos IMSO iniciatyva Europos aikštė gegužės 7- 9 dienomis taps europiečių forumu – unikalia vieta, kur piliečiai rinksis diskutuoti su euro politikais, išsakyti savo nuomonę, pasitelkiant pažangiausias bendravimo priemones.

Akcijoje įvariu metu žada dalyvauti ir su vilniečiais diskutuoti šie politikai- Egidijus Vareikis, Andrius Kubilius, Algirdas Gricius, Artūras Zuokas.

Šia akcija siekiame pirmą kartą atidžiau atkreipti vilniečių dėmesį į ES Konstituciją, leisti išreikšti pirmuosius įspūdžius panaudojant pažangiausias komunikavimo priemones- ir taip kartu paminėti pirmąją Europos dieną, Lietuvai tapus pilnateise Europos Sąjungos nare.

Lankytojams bus sudarytos palankios sąlygos susipažinti bei diskutuoti apie Europos Sąjungos Konstituciją bei ES. Paviljono lankytojai galės elektroniniu būdu pasirašyti už Konstitucijos priėmimą, susipažinti su Europos Sąjunga specialiai šiai progai skirtoje parodoje, gyvai diskutuoti su europolitikais.

Europos aikštėje įsikūrusiame paviljone bus įrengti 3 informaciniai terminalai, kuriais lankytojai galės diskutuoti ir išreikšti savo nuomonę apie atskirus Konstitucijos straipsnius videoforume, galės patikrinti savo žinias apie ES, pramogauti, išsiunčiant trumpąsias žinutes su Konstitucijos ištrauka savo draugui el. paštu, perklausyti ES himną, peržiūrėti filmą ” Europokeris”.

Sostinės gyventojai, nebūdami miesto centre, taip pat turės galimybę dalyvauti diskusijoje.Virtualus paviljonas veiks internete adresu www.ic.lt/labaseuropa . Svetainė gyvuos tol, kol bus oficialiai patvirtinta Europos Sąjungos Konstitucija.

Informacijos mokslų studentų organizacijos prezidentas Vytautas Pranckevičius pabrėžia, jog dauguma jaunimo yra eurooptimistai ir imlūs naujovėms žmones, todėl tikrai džiaugiasi, kad, Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, jiems atsiveria naujos galimybės.

Lietuvos įstojimas į Europos Sąjungą bei gegužės 9-ąją švenčiama Europos diena – tinkamiausias laikas įgyvendinti šį projektą, kuriuo siekiama skatinti Lietuvos gyventojų europietiškumą bei propaguoti naujas bendravimo formas, taip visiems kartu įtakojant informacinės visuomenės spartesnę plėtrą.