G.Vagnorius 1991-1992 ir 1996-1999 metais buvo ministras pirmininkas.

Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga, kuri balandį pasivadino Krikščionių konservatorių socialine sąjunga, į savo kandidatų sąrašą įtraukė partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" atstovus, tarp jų - partijos pirmininko pavaduotojus Gražiną Paliokienę ir Eduardą Pabarčių.

Pastarieji kandidatų sąraše įrašyti antruoju ir trečiuoju numeriais. Pirmuoju numeriu sąraše įrašytas G.Vagnorius, antrasis - buvęs vidaus reikalų ministras, dabar advokatas Stasys Šedbaras.

Šešioliktu numeriu įrašytas buvęs susisiekimo ministras Algis Žvaliauskas, kuris praėjusio dešimtmečio pabaigoje buvo priverstas atsistatydinti dėl tarnybinės etikos pažeidimo.

Į sąrašą įtraukti krikščionys demokratai nepakeitė partinės priklausomybės.

"Mes sukūrėme neformalų rinkimų bloką", - BNS sakė G.Vagnorius, pažymėjęs, jog iki pirmadienio kandidatų sąrašas dar gali būti patikslintas.

Pirmadienį, gegužės 10 dieną, baigiasi terminas, iki kurio partijos turi pateikti savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašus.

Iš viso sąrašuose gali būti ne mažiau kaip 5 ir ne daugiau kaip 26 kandidatai.

Birželio 13 dieną vyksiančiuose pirmuosiuose šalies istorijoje rinkimuose į Europos Parlamentą nuo Lietuvos bus išrinkti 13 europarlamentarų.

Tą pačią dieną vyks ir pirmalaikiai prezidento rinkimai.

Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga savo kandidato į prezidentus neiškėlė, o dėl paramos kitiems kandidatams žada apsispręsti vėliau.

Kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą VRK ketvirtadienį įteikė ir Lietuvos rusų sąjunga (LRS). Šios partijos sąraše - 8 kandidatai, jį pradeda partijos pirmininkas parlamentaras Sergejus Dmitrijevas.

BNS žiniomis, Lietuvos rusų sąjungos atstovai vėliau ketina pateiktą sąrašą sujungti su valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatų sąrašu.

LSDP galutinį savo kandidatų sąrašą į Europos Parlamentą ketina patvirtinti šeštadienį vyksiančioje partijos konferencijoje.