Tačiau paaiškėjo, kad nuotraukoje pavaizduotas Lietuvoje gimęs ir Australijoje gyvenantis vyriškis, kuris niekada nėra buvęs Saratove, rašo „Rossijskaja gazeta“.

Kaip rašo vietos interneto portalai ir tinklaraštininkai, plakate panaudota Lietuvoje gimusio ir Australijoje gyvenančio Antano Guogos nuotrauka. Antanas Guoga – profesionalus sportinio pokerio lošėjas, verslininkas ir tinklaraštininkas, kurio slapyvardis – Tony G.
Iš pradžių Leninsko rajono daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos vadovybė pasakė, kad įvyko klaida ir nuotrauka reklaminiame vaizde atsidūrė netyčia – reklamos agentūros darbuotojas ją tiesiog paėmė iš fotobanko.

Tačiau leidiniui „Rossijskaja gazeta“ asociacija paneigė šią versiją. „Jūsų kolegos kažką supainiojo, mes tokios reklamos neužsisakėme, mums tai per brangus malonumas, o apie šią situaciją perskaičiau internete“, – pareiškė Genadijus Kamzinas, einantis bendrijų asociacijos direktoriaus pareigas.

Vietos gyventojai patvirtino, kad matė tokį plakatą. Dabar jo jau nebėra, tačiau socialinę reklamą jie spėjo nufotografuoti. Beje, viena iš reklamos agentūrų pranešė, kad tokios reklamos sukūrimas ir plakato kabinimas kainuoja apie 20 tūkst. rublių – daugiau, nei nurodytos skolos suma.

„Autorinių teisių įstatymuose numatyta, kad žmogaus nuotrauką komerciniais tikslais, taip pat ir reklamoje galima naudoti tik gavus jo raštišką sutikimą. Be to, dauguma solidžių fotobankų, parduodami nuotraukas, įpareigoja klientus pasižadėti, kad jas naudojant nebus žeminamas nei nuotraukose užfiksuotų asmenų, nei nuotraukų autorių garbė ir orumas. Tad greičiausiai minėtoje socialinėje reklamoje panaudota nuotrauka, neteisėtai parsisiųsta iš interneto“, – sako vieno iš Saratovo fotobankų direktorius Vladimiras Jančenka.

Verslininkas Antanas Guoga, kuris gyvena Australijoje ir yra lažybų bendrovės bei kelių pokerio interneto svetainių savininkas, į šį įvykį reagavo su humoru.

Savo tinklaraštyje jis paskelbė Saratovo socialinės reklamos plakato nuotrauką ir parašė: „Tapau populiarus Rusijoje, mano veidas vaizduojamas reklamose, mane aptarinėja žiniasklaida.“

Tačiau jis įspėja, kad neketina mokėti svetimos skolos Saratovo komunalininkams.

Teisininkai mano, kad, vadovaujantis Rusijos teisės aktais, jis gali pareikalauti moralinės žalos atlyginimo už tai, kad jo nuotrauka be jo sutikimo buvo panaudota socialinėje reklamoje.