"Mes visi pastebėjome, kad netikėtai išnyko pieva, ant kurios mėgdavome pasėdėti, pagurkšnoti alų, paplepėti su bendraminčiais. Ypač patikdavo čia susirinkti "Kaunas Jazz" festivalio metu. Ir kaip tik jam vykstant nusprendėme pamėginti grąžinti mūsų pamėgtą pievą", - teigė vienas protesto akcijos organizatorių Gediminas "Skrandis" Banaitis.

Apie penkiasdešimt susirinkusių žmonių, kuriuos nuolat ragino architektas Audrys Karalius, ant asfalto išpylė žemes, sodino žolę, "laukė, kol ji išaugs", žymėjo buvusių medžių vietas, rengė improvizuotą iškylą.

Ši pieva buvo panaikinta, kai koncernas SBA įsigijo greta aikštės buvusį pastatą ir jį rekonstravo. Protesto akcijos dalyviai į improvizuotą mitingą koncerno vadovų nekvietė, manydami, jog Kaunas nėra didelis miestas ir žinia apie protestą juos turėtų pasiekti neoficialiai. Tačiau "žolės sodinimas" nesudomino nei koncerno SBA vadovų, nei policijos, nei miesto valdžios.

Akcijos organizatoriai teigė, jog, nesulaukę tinkamos reakcijos, po savaitės protestą pakartos, ir pažadėjo tada pasitelkti gerokai daugiau žmonių.