Praėjusį penktadienį Vilkijos vidurinėje mokykloje Kauno rajono vadovas socialdemokratas V.Makūnas, dalyvausiantis rinkimuose į šios savivaldybės tarybą, abiturientams skaitė paskaitą "Kaip gera gyventi Kauno rajone". Jaunuoliams skirtą pranešimą V.Makūnas baigė vietos socialdemokratų pasirinktu rinkimų šūkiu "Kauno rajonas - mūsų namai". Tačiau politikas tikino, esą šis renginys neturėjo nieko bendra su rinkimų agitacija. Anot V.Makūno, tai tebuvo paskaita, kurios mero paprašė patys moksleiviai.

Kai kurie renginyje dalyvavę pedagogai nustebo, kad V.Makūnas per savo oficialias atostogas atvyko į Vilkiją tarnybiniu automobiliu. Jį vairavo savivaldybės administracijos vairuotojas. Liudininkų, kurie nenorėjo būti įvardyti, teigimu, rajono vadovas pasielgė itin įžūliai - jį atvežęs automobilis nesustojo nė vienoje iš greta mokyklos esančių stovėjimo aikštelių, o nepaisydamas draudžiamų ženklų pririedėjo prie pat ugdymo įstaigos durų ir ten stovėjo iki renginio pabaigos. Tačiau oficialiai komentuoti V.Makūno viešnagės nepanoro nei pedagogai, nei paskaitos klausęsi politikai.

Kauno rajono meras V.Makūnas LŽ žurnalistę iš pradžių mėgino įtikinti, kad į Vilkiją vyko nuosavu automobiliu. Tačiau pasiteiravus, ar jis yra tikras dėl šio savo teiginio, V.Makūnas suabejojo: "Esu nevisiškai tikras, ar važiavau savo mašina..." Netrukus V.Makūnas "prisiminė", jog į paskaitą buvo atvežtas valdišku transportu.