Štai šiandien į akis pakliuvo gana žemame lygyje vykdoma nepartinių sąrašo "Vilnius - mūsų reikalas" reklaminė kampanija, kurioje jie laidoja partijas, gamina videofilmukus nukreiptus prieš konkretų kandidatą į tarybą (konkurentą?), bet pasigesdamas konkretaus narių prisistatymo, nusprendžiau pats įsijugnti visagalį "Google" paieškos portalą ir susidaryti vaizdą. Ir taip, štai rezultatai.

Pirmu numeriu sąraše yra Valdemaras Stančikas. Trumpai aprašomas kaip teisininkas, instituto direktorius. "Google" paieška iš karto randa "Wikipedijos" skiltį: Valdemaras Stančikas.

Matome, kad nuo 2000 metų ponas "nepartinis" numeris vienas buvo Liberalų ir centro sąjungos narys, VRK puslapyje randame, kad ši partija jį buvo kėlusi kandidatu į Šalčininkų rajono savivaldybės tarybą, į kurią panašu kad buvo ir sėkmingai išrinktas.

Staiga randame, kad 2009 metų birželio 1 dieną šis teisininkas tampa aplinkos viceministru. Kadangi ši ministerija lyg ir valdoma TPP, todėl ieškome nauju raktinių žodžių ir aptinkame, kad 2009 metų liepos mėnesį "nepartinis numeris vienas" pašalintas iš TPP, kartu su L. Dinium, A. Sacharuku ir L. Kernagiu.

Kada spėjo įstoti nežinome, bet... Mes juk žmonės pozityvūs, nuoširdžiai tikimės, kad tik tokie patyrę kandidatai gali išgelbėti mūsų valstybę ir miestus, nes jie jau žino kaip veikia partijos, kaip veikia savivalda (nors ir rajoninė), dirbo prie ES fondų ministerijoje ir praregėjo (ar matė iš arti?), koks yra korupcijos mastas valstybėje ir nuoširdžiai stoja prieš ją į kovą, ar ne?

Antras numeris - Jūratė Žeimienė. Kaip sako tinklapis nepartiniai.lt - savivaldybės tarybos narė, visuomenininkė, judėjimo "Vilniečiai prieš Rubikoną" vadovė. Kaip ir priklauso "nepartinei" - Socialdemokratų partijos narė nuo 2005.

2008 metais stabdo narystę LSDP ir kartu su A. Paleckiu savivaldybėje įkuria "Fronto" frakciją, 2010 metais iš jos pasitraukia. Ar buvo SLF nare - nerandame, bet "Google" pateikia nemažai naujų siurprizų - kovotoja prieš "Rubicon" (Dabartinę "Icor") 2008 metais už neskelbiamą sumą pardavė tam pačiam "Rubiconui" savo įmonės akcijas, o ta įmonė savo ruožtu valdė keturias Vilniaus komunalines bendroves: “Karoliniškių būstas”, “Viršuliškių ūkis”, “Naujamiesčio būstas” ir “Antakalnio ūkis”.

"Rubicon" padarę pirktos įmonės auditą surado pinigų plovimo pėdsakus ir kreipiasi į FNTT dėl 2,3 milijono litų išmokėtų grynais Kaliningrado bendrovei už "žodines konsultacijas".

Tyrimas tęsiasi, ponia "nepartinė numeris du" netikėtai prabudusios sąžinės vedina pradeda aktyvią kovą prieš "Rubicon" ir mes neabejojame, kad ji tai daro tikrai ne dėl FNTT pateiktų įtarimų, o tik tyra širdimi norėdama pažaboti lupikautojus ir plėšikus monopolistus.

Sąrašą galima būtų nagrinėti ir toliau, bet "Google" gali naudotis bet kuris interneto vartotojas, todėl kviečiu visus pasinaudoti viešai prieinama informacija ir daryti išvadas patiems.

Jeigu Jūsų miesto valdžia taip pat aplaidžiai dirbo ir neištesėjo savo pažadų, savo pastebėjimus rašykite mums el. paštu: adresu balsuok@delfi.lt .

Įdomiausių rašinių autorius po Savivaldybių tarybų rinkimų apdovanosime specialiais prizais.