„Esu Kauno miesto Aleksoto rajono gyventojas. Noriu paklausti, kada bus uždrausti akrobatinių lėktuvų skrydžiai virš miesto? Negi viso rajono gyventojai savaitgaliais turi kentėti ir klausyti burzgimo dėl kelių pramogų ištroškusių lakūnų..? Ta bjauri situacija tęsiasi jau daugelį metų“, - projekte „Balsuok 2011” savivaldybės specialistų klausia kaunietis Z. Vingelis.

Pasak Kauno mero patarėjo Dainoro Luko, savivaldybė negali uždrausti akrobatinio skraidymo mėgėjams skraidyti virš Aleksoto aerodromo. Kai rengiami skrydžiai virš miesto, reikalingi Civilinės aviacijos administracijos leidimai ir savivaldybės administracijos pritarimas.

„Vyresnio amžiaus kauniečiai dar prisimena, kad sovietiniais laikais Aleksote dar daugiau trukšmo keldavo kariniai malūnsparniai. Tai, kas liko dabar, yra tik musės zyzimas palyginus su anų laikų skraidymais“, - sakė D. Lukas.

Mero patarėjo teigimu, gyvenantys šalia aerodromo turėtų susitaikyti, kad ten visada bus skraidoma, kaip kad gyvenantys šalia geležinkelio žino, jog ten nuolat važinės traukiniai.