Aiškinsis

Praėjusį penktadienį Klaipėdos kelių policija žinomam pramogų verslo atstovui A.Valinskui administracinio teisės pažeidimo protokolą surašė už tai, kad triračiu motociklu, arba dar kitaip - triciklu vadinama transporto priemone, jis važiavo neturėdamas motociklo vairuotojo pažymėjimo.

Penktadienio popietę prie įvažiavimo į uostamiesčio Žvejų gatvę budėjusio kelių policininko reikalavimu A.Valinskas pateikė transporto priemonės registracijos dokumentą ir vairuotojo pažymėjimą. Pareigūnas pastebėjo, jog triciklas įregistruotas kaip motociklas, o jo vairuotojas teturėjo B kategorijos pažymėjimą, kurį turint leidžiama vairuoti tik lengvuosius automobilius (motociklo vairuotojui būtina A kategorija).

Už šį pažeidimą kelių policijoje A.Valinskui iškelta administracinė byla, kurią tikimasi išnagrinėti šią savaitę. Tačiau, pasak Klaipėdos kelių policijos laikinojo vadovo komisaro inspektoriaus Sauliaus ivėgždos, dar nėra aišku, ar A.Valinskui bus paskirta bauda (300-500 Lt), nes pagal naujas taisykles šis triratis daiktas gali būti priskirtas ir prie motociklų, ir prie automobilių kategorijos. Galutinis sprendimas bus priimtas gavus autotransporto priemonių registracija užsiimančios valstybinės įmonės "Regitra" išvadą.

"Regitros" Metodinio skyriaus vyriausiojo specialisto Laimučio Skersinio teigimu, pagal 2001 m. sausio 29 d. pasirašytą susisiekimo ministro įsakymą Nr. 29 triratis motociklas, atsižvelgus į jo technines charakteristikas, gali būti priskirtas lengvojo automobilio kategorijai.

A.Valinskas LŽ vakar sakė išsiaiškinęs, jog pagal kelių eismo taisykles daugiau kaip 400 kg sverianti transporto priemonė negali būti vadinama motociklu. Jo 37 tūkst. litų kainuojantis triratis "Wolf strike" sveria 650 kg. Be to, pasak A.Valinsko, Vilniaus kelių policija buvo garantavusi, jog šiai transporto priemonei vairuoti pakanka vairuotojo pažymėjimo. Jeigu paaiškės, jog A.Valinskas yra teisus, administracinė byla bus nutraukta.

Švarcenegeris

Redakcijos žiniomis, A.Valinsko dokumentai buvo patikrinti ir byla iškelta tarp jo ir kelių policininko kilus konfliktui. Pasak vieno skaitytojo, tądien ėjusio sausakimša uostamiesčio ėvejų gatve, A.Valinskas, priešingai nei kiti vairuotojai, nenorėjo paklusti pareigūno reikalavimui nevažiuoti per draudžiamąjį kelių ženklą. Kelių policininkas savo vadovybei netgi parašė tarnybinį pranešimą, jog A.Valinskas grasino "televizijomis".

A.Valinskas tai paneigė. Anot jo, pareigūnas dokumentų pareikalavo tik tada, kai buvo paprašytas prisistatyti. "Norėjau sužinoti nemandagaus policininko pavardę ir laipsnį, kai jis, užuot pataręs, kaip nuvažiuoti į Danės pusę, man kelis kartus pakartojo: "Važiuokit iš čia!"

"Tada ir "prisikniso", sakė A.Valinskas. - Gal jis įsivaizdavo esąs švarcenegeris, gal vardas jį įpareigoja taip nemandagiai elgtis?" (protokolą surašė vyresnysis policininkas - Arnoldas C.). A.Valinskas sakė, kad su policija niekada nesiginčija. "Arba susitariu, arba sumoku baudą", - sakė jis.