Kreipimąsi posėdyje Seimo nariams pristatęs Seimo vicepirmininkas ir Europos reikalų komiteto pirmininkas Vytenis Andriukaitis ragino kolegas parlamentarus aktyviai dalyvauti medelių sodinimo akcijoje Kaišiadorių miškų urėdijoje, demonstravo šiai akcijai skirtą kepuraitę ir susilaukė ironiškų liberalcentristų pastabų. Anot Seimo nario Klemenso Rimšelio, suprantama, kodėl parlamentarai sodins medelius Kaišiadorių miškų urėdijoje.

Kaišiadorys - socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko vaikystės ir jaunystės miestas.

K. Rimšelis ir jo kolega liberalcentristas Algirdas Gricius abejojo, ar tokie Seimo iš "viršaus" nuleisti kreipimaisi į žmones, kvietimai į medelių sodinimo akcijas talkas, ar raginimai dainuoti ir šokti neprimena sovietinių laikų.

Ketvirtadienį priimtame Seimo kreipimesi Lietuvos žmonės sveikinami su artėjančia naryste Europos Sąjungoje ir dėkojama jiems už aktyvų pritarimą, pareikštą 2003 m. gegužės 10 ir 11 dienomis įvykusiame referendume dėl Lietuvos Respublikos narystės Europos Sąjungoje.

Seimas taip pat kviečia visus paminėti šį istorinį įvykį Lietuvos miestuose, miesteliuose ir atokiausiuose šalies kampeliuose vyksiančiose šventėse bei vietos bendruomenių organizuojamuose renginiuose.

"Lietuvos Seimas linki, kad šių metų gegužės 1-oji Lietuvai ir jos žmonėms taptų įsimintina ir iškilminga diena, o narystė Europos Sąjungoje skatintų spartesnį piliečių ir valstybės gerovės augimą", - rašoma ketvirtadienį Seime priimtame kreipimesi.