Asmuo, pretenduojantis eiti rektoriaus pareigas, privalo turėti mokslų daktaro laipsnį, pedagoginės ir vadybinės patirties, žinių ir gebėjimų, padedančių siekti aukštosios mokyklos tikslų ir įgyvendinti aukštosios mokyklos misiją.

Kaip teigiama LKKA pranešime, pretendentas privalo pateikti savo kontaktinius duomenis, dokumentus, įrodančius suteiktą mokslų daktaro laipsnį, pedagoginę ir vadybinę patirtį bei savo gyvenimo aprašymą ir penkerių metų akademijos raidos koncepciją.

Pretendento dokumentai turi būti įteikti užklijuotame voke asmeniškai arba gauti registruotu laišku nuo 2011 m. vasario 8 d. iki 2011 m. kovo 10 d. 16 val. Ant užklijuoto voko turi būti nurodytas pretendento vardas ir pavardė bei tekstas „LKKA rektoriaus konkursui“. Dokumentus įteikti arba siųsti adresu: Lietuvos kūno kultūros akademija, Sporto g. 6, Kaunas 44221, Lietuva.

Rektorių rinks LKKA taryba. Rektorius laikomas išrinktu, jeigu už jį balsuoja ne mažiau kaip 6 tarybos nariai. Jeigu renkant rektorių per pirmąjį balsavimą nė vienas iš kandidatų į rektoriaus pareigas neišrenkamas, rengiamas pakartotinis balsavimas ir konkurse dalyvauja ne daugiau kaip du kandidatai, surinkę daugiausia balsų per pirmąjį balsavimą.

Šiuo metu LKKA vadovauja prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.