VRK pradėjus braukyti kandidatus, griūna ir kandidatų sąrašai, nes juose lieka per mažai žmonių.

Įstatymas numato, kad iš viso partijos teikiamame sąraše kandidatų negali būti mažiau negu pusė tos savivaldybės tarybos narių.

Tarp kandidatuojančių į Kauno miesto tarybą nebeliks koalicijos „Kitokia Lietuva“. Kaip DELFI sakė Darbo partijos (DP) atstovė VRK – Reda Daniškevičiūtė, kuruojanti partijų sąrašų išbraukimo klausimą, dviejų narių koaliciją subyrėjo, nes garsus verslininkas, radijo „Pūkas“ savininkas Kęstutis Pūkas nuslėpė savo seną teistumą, kurį buvo gavęs septintajame dešimtmetyje. Su juo koalicinį tandemą sudaręs Jonas Viesulas turės kandidatuoti vienas, kaip nepriklausomas kandidatas.

Vilniuje ir Kauno rajone žlunga ir kitos vadinamos žvaigždžių partijos – Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos (TPP) sąrašai.
Kaune rinkėjų vilioti negalės ir kraštutiniai kairieji - Socialistinis liaudines frontas.

Vilniuje kandidatuojančios Kazimieros Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija (LLP) dėl nuslėptų teistumų praras savo kandidatus Panevėžio mieste ir Šilutės rajone.

Krikščionių partija nekonkuruos dėl mandatų Mažeikiuose, dar penktadienį ji neteko sąrašo ir Radviliškio rajone.

Žemaičių partija neteks savo sąrašo Telšių rajone.

Akmenės ir Kėdainių rajonuose nebeliks Lietuvos socialdemokratų sąjungos sąrašų.

Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija neteks (LKDP) sąrašo Biržuose. Dar penktadienį ši partija dėl neteisingų deklaracijų arba kitų neatitikimų prarado savo sąrašus Marijampolėje ir Kaune.

Penktadienį VRK jau išbraukė ir Liberalų Sąjūdžio (LS) kandidatų sąrašą Pakruojo rajone.

Praėjusią savaitę tapo aišku, kad Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) negalės dalyvauti rinkimuose Druskininkuose.
VRK narė R. Daniškevičiūtė pastebėjo, kad teisę dalyvauti rinkimuose prarado tos partijos, kurios į tam tikras savivaldybes pasiūlė rizikingai mažą skaičių kandidatų, tad vienas teistumą nuslėpęs ar klaidingai gyvenamą vietą deklaravęs bendražygis galėjo į prarają nusitempti visus.

Savivaldos rinkimai vyks vasario 27 d.