Bažnyčia ryžosi šiam žingsniui, nes vis daugiau paauglių, paskatinti tokių filmų, kaip „Haris Poteris“, „Raganiaus mokinys“ ir televizijos, ima praktikuoti Vikos (Wicca) kultą, okultizmą ir pagonybę.

Knygelėje, pavadintoje „Vika ir raganavimas: susimąstykime apie pavojus“ („Wicca and Witchcraft: Understanding the Dangers“), pateikiami patarimai tėvams, ką daryti, jei jų vaikas susidomėjo raganavimu.

Taip pat patariama, kaip reikėtų evangelizuoti raganą arba raganių, sutikus tokį asmenį tarp draugų ar kavinėje.

Šį vadovą, kurį vakar išleido britų katalikų tiesos draugija (Catholic Truth Society) ir JK leidėjai, parašė Elizabeth Dodd, anksčiau praktikavusi Vika kultą, tačiau vėliau priėmusi katalikybę.

Ji pasakė, kad apie 70 proc. Vikos praktikuotojų yra jaunos moterys, kurios ieško dvasingumo.

Nors kultas iš pirmo žvilgsnio atrodo patraukliai, jame slypi daugybė pavojų, nes jis susijęs su okultizmu ir pragaištingu judėjimu, kuriam vadovauja satanistas Aleisteris Crowley, rašo ji.

Ji pataria: „Pripažinę, kad Vikos praktikuotojai atlieka dvasinę kelionę, galėsite pradėti dialogą, kurio metu galbūt sugebėsite atversti pašnekovą į katalikybę.“

2001 m. gyventojų surašyme iš 31 tūkstančio naujųjų pagonių 7 tūkstančiai pareiškė, kad yra Vikos kulto pasekėjai, tačiau manoma, kad Vikos praktikuotojų daug daugiau.