Nors liaudiškai kalbant, jis „eina į politiką“, pats savęs politiku nenori vadinti. „Drįsčiau teigti, kad savivalda nėra vien politika. Savivaldybės funkcijos - labai įvairios gyvenimiškos temos: švietimas, sportas, kultūra. Tai arti žmogaus. Tikra politika – Seimas, Vyriausybė yra nutraukusi ryšius su visuomene. Net sakyčiau yra visiškai kita planeta. Todėl manau, kad per savivaldybes tuos ryšius galima atkurti . Aš savęs nelaikau politiku, bent jau artimiausiu metu nepretenduoju juo būti“, - sako jis.

Vyras nedvejoja – jei būtų išrinktas, norėtų dirbti toje sferoje, kurią žino geriausiai. Nesunku atspėti, kad tai sportas ir aktyvus laisvalaikis. „

Lietuvoje 50 proc. žmonių nedaro net mankštos! Europoje sporto klubus aktyviai lanko vidutiniškai 12 proc. gyventojų. Tuo tarpu Vilniuje - tik 3 proc. Tai nearti dirvonai“, - noru sudominti žmones sportine veikla dega stipruolis.

Jis teigia, kad tai ir didelė ekonominė nauda, nes aktyviai gyvenantys žmonės yra sveikesni, todėl jiems rečiau prireikia medikų pagalbos ir taip sutaupoma daug gydymui išleidžiamų lėšų.

Sportininkas suvokia, kad tie nearti dirvonai lengvai nesusiars. Per nepriklausomybės metus Vilniuje ne tik nebuvo baigtas statyti joks naujas stadionas, bet ir iš trijų miesto baseinų beliko tik du.

Nekuriami jokie miesto žinioje esantys sporto klubai ar centrai, kuriuose gyventojai galėtų mankštintis nekomercinėmis sąlygomis. Paradoksalu, bet senjorais rūpinasi tik privatūs sporto klubai siūlydami išties ženklių nuolaidų.

„Be abejo, tai yra žiauri sfera. Vilniui ilgai vadovavo žmonės, kurių prioritetai buvo kiti. Miestas plėtėsi labai stipriai, bet tai nebuvo orientuota į žmogų. Naujuose rajonuose trūksta mokyklų darželių. Ką jau kalbėti apie sporto aikštynus... Pastatyti namai, o ką žmogui juose veikti? Nei kur pasivaikščioti, nei kur pabėgioti.... Visame pasaulyje yra grupelių, kurios suinteresuotos, kad žmonės tik dirbtų, o grįžę namo žiūrėtų televizorių. TV yra viena iš priemonių, per kurią brukama informacija“, - teigia galiūnas.

Nuo ko pakliuvusi į sostinės savivaldybę situaciją imtų taisyti sporto žvaigždė? Kol kas Ž. Savickas to nekonkretizuoja.

„Labai blogai daro politikai, kai prieš rinkimus prižada labai daug, o po to pamiršta. Aš pažadu priimti sprendimus, naudingus vilniečiams. Ir šiame trumpame pažade yra esmė! Tai turi pažadėti visi į rinkimus einantys kandidatai. Jei sprendimai bus priimami ne pagal politinius ar rėmėjų interesus, o atsižvelgiant į naudą žmonėms, bus nuveikta labai daug“, - tvirtina jis.

Vyras patikina, kad dėl karjeros savivaldybėje sportinės veiklos nei mesti, nei pristabdyti neketina. „Kasdien sportuoju po tris valandas. Todėl tai tikrai netrukdo kitam darbui. Ir dabar dar dirbu sporto klubo direktoriumi, turiu nemažai visuomeninės veiklos“, - sako garsusis sportininkas.