„Turiu pasakyti, kad nors daugeliu dalykų „Pink Floyd“ buvo, yra ir lieka absoliučiai teisūs, bet viename stipriausių, kaip jaunimas sako, gabalų, jie dainavo žodžius, su kuriais, manau, šiandien negalime sutikti“, - kalbėjo A. Kubilius. Premjeras pacitavo ištrauką „We don't need no education“ iš miuziklo „The Wall“ („Siena“).

Pasak A. Kubiliaus, XXI a. nuo XX skiriasi tuo, kad visi, kartu ir „Pink Floyd“, supranta, jog švietimas, žinios – esminė pasaulio, Europos ir Lietuvos varomoji jėga į priekį. Premjero manymu, mugė suteikia galimybę jaunimui pačiam sau užduoti klausimus, ko jie nori toliau ir pabandyti rasti atsakymus.

A. Kubilius savo kalboje prisiminė laikus, kai dar buvo fizikas, o ne politikas. Jei kas šiandien premjero paklaustų, kokios žinios XXI a. svarbiausios, jis nedvejodamas atsakytų, kad fizikos (premjeras įgijęs fiziko išsilavinimą – DELFI). Visgi, sako A. Kubilius, laisvam ir dinamiškam mąstymui, kuris reikalingas šiandien, reikalingos ne tik žinios, bet ir ir noras tų žinių siekti visą laiką – nepriklausomai nuo amžiaus.

Ministras pirmininkas įrodinėjo, kad šiandien asmeninius, valstybės ir verslo pinigus labiausiai apsimoka investuoti į žinias.

Po oficialaus mugės atidarymo A. Kubilius kartu su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi ir būriu patarėjų patraukė pasižvalgyti po mugę.

Mugės akimirkos – DELFI nuotraukų albume:

DELFI primena, kad vasario 3–5 d. „Litexpo“ parodų ir kongresų centre vyksta 9-oji tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2011“. Vienoje didžiausių Baltijos šalyse parodų lankytojai gali susipažinti su studijų ir mokymosi galimybėmis. Švietimo ir mokslo ministerija kviečia abiturientus pasinaudoti tėvynėje teikiamomis gerėjančiomis ir įvairėjančiomis studijų galimybėmis. Dėl to šių metų parodos moto: „Atrask pasaulį Lietuvoje“.

Parodoje dalyvauja 110 mokymo įstaigų iš 15 pasaulio šalių. Paroda šiemet užima didžiausią plotą, joje vyks net 65 renginiai.