Šįsyk į 1526 mandatus pretenduoja per 17 tūkst. kandidatų, vadinasi, daugiau nei vienuolika į vieną mandatą, rašo savaitraštis "Veidas".
Praėjusiuose savivaldybių rinkimuose buvo išrinktas kas devintas kandidatas.

Konkurenciją šįsyk padidino ir pirmą kartą savivaldybių tarybų rinkimuose kandidatuosiantys nepriklausomi kandidatai, jų - 515.

Kur daugiausia nepartinių kovotojų dėl mandatų, ten ir viena didžiausių konkurencijų dėl jų -Vilniuje, Kaune, Mažeikiuose.

Vilniuje į 51 vietos valdžios kėdę pretenduoja net 1105 kandidatai, iš jų 120 savarankiškų, tad konkursas vos ne dvigubai didesnis nei vidutiniškai Lietuvoje - beveik 22 pretendentai į vieną mandatą.

Toliau rikiuojasi kiti didieji miestai - Kaunas (16,6 kandidatai į vieną mandatą), Šiauliai (15,5), Klaipėda (14,9), po kurių - Mažeikiai, kur į 27 tarybos vietas pretenduoja net 86 savarankiški kandidatai, arba 14,5 į vieną mandatą.

2007 merų rinkimuose didžiausia konkurencija taip pat buvo Vilniaus mieste - čia išrinktas kas tryliktas kandidatas, Visagine - kas dvyliktas, Kauno mieste -kas vienuoliktas.

Vasario 27 dieną iš viso bus renkami 1526 savivaldybių tarybų nariai. Tai yra 14 tarybos narių mažiau nei per praėjusius rinkimus.