„Kai gausiu kokį nors oficialų kreipimąsi, žiūrėsime ką daryti, šiuo atveju visi mes matome, kas yra“, – penktadienį žurnalistams sakė Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis.

Teismo vadovas tvirtino, kad nevertins N. Venckienės elgesio nedarbingumo metu – esą tai turėtų daryti nedarbingumo pažymėjimą išdavę medikai.

Kuo serga dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo, A. Milinis žurnalistams neatskleidė: „Tikrai negaliu atsakyti kuo ji serga, nes ten yra kodai, aš kodų nešifruoju“.

Kauno apygardos teisme DELFI informavo, kad N. Venckienei nedarbingumo pažymėjimas išduotas nuo sausio 17-osios. Konferencija apie pedofiliją Kaune įvyko sausio 22-ąją, joje N. Venckienė dalyvavo su savo artimaisiais.

Sausio 20-ąją N. Venckienė dalyvavo ir Kėdainių rajono apylinkės teismo posėdyje, kuriame buvo svarstomas klausimas, pas ką gyvens D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrelė.

Dėl N. Venckienės nedarbingumo Kauno apygardos teisme teko atidėti ne vienos civilinės bylos nagrinėjimą. A. Milinis pripažino, kad praėjusiais metais dėl ligos ir ilgų atostogų N. Venckienė dirbo mažiau nei kiti teisėjai.

„Sodros“, kuri prižiūri nedarbingumo pažymėjimus gavusius asmenis, Komunikacijos skyriaus vedėjas Algirdas Meškauskas DELFI nurodė, kad „laikinojo nedarbingumo metu asmuo privalo vykdyti gydytojo nurodymus ir elgtis taip, kad jo netinkami veiksmai neužtęstų ligos ar sergančio šeimos nario slaugos trukmės“.

Pasak jo, elgesio taisyklių nedarbingumo metu pažeidimu laikomi ir tokie atvejai, kai sergantis asmuo dirba, mokosi, keliauja.

„Pažymėtina, kad šių elgesio taisyklių nedarbingumo metu asmuo, kuris yra pripažintas laikinai nedarbingu, turi laikytis visą laikinojo nedarbingumo laikotarpį, t. y. ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais bei švenčių dienomis“, – sakė A. Meškauskas.

Su N. Venckiene DELFI penktadienį nepavyko susisiekti – teisėja neatsiliepė į skambučius.