Čengdu mieste esanti Yandao Jie vidurinė mokykla teigia, kad priėmė šią taisyklę, siekdami užkirsti kelią bet kokiam artimam kontaktui tarp skirtingų lyčių asmenų.

Mokiniai, pastebėti 50 cm atstumu vienas nuo kito, tą pačią akimirką bus išbarti mokytojų, o vėliau jiems bus skirta oficiali bausmė, kuri pačiais blogiausiais atvejais gali būti net išmetimas iš mokyklos.

Bet kokia dėmė mokinio vidurinės mokyklos įrašuose gali kainuoti jam ar jai galimybę patekti į geriausius šalies universitetus, studijuoti užsienyje ar įstoti į Komunistų partiją.

Remiantis Kinijos vietos žiniasklaida, naujosios elgesio taisyklės buvo parengtos po to, kai Kinijos švietimo ministerija prisiekė „apvalyti“ šalies jaunimo elgesį, įvesdama naujas etiketo pamokas.

Dabar Kinijos mokiniai bus mokomi visko, pradedant nuo pagrindinių elgesio prie stato manierų iki kaip tinkamai stovėti eilėje bei palaikyti pokalbį.

Yandao Jie mokykloje mokiniams taip pat buvo nurodyta tinkamai rengtis ir pasakyta, kad savo svečių arbatos puodelius jie turėtų pripildyti tik iki dviejų trečdalių. Remiantis naujomis elgesio taisyklėmis, tinkamas atstumas tarp priešingos lyties atstovų yra maždaug nuo 77 cm iki 1 m.

Kinijos pradinių ir vidurinių mokyklų mokiniai tapo labai akiplėšiški, kai kurie atvejai ypač šokiravo vyresnio amžiaus visuomenės narius.

Praėjusį gruodį Sudžau mieste du vidurinės mokyklos mokiniai buvo išlaipinti iš autobuso, kai vairuotojas pasiskundė, kad kelionės metu jie fiziškai demonstravo savo jausmus.

Vėliau nepasitenkinimas privertė autobuso vairuotoją išeiti iš darbo.